• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99050503123
  • منبع : نمایندگی همدان

یک جامعه‌شناس:

«کرونا» فقرا را فقیرتر، ثروتمندان را ثروتمندتر کرده است

«کرونا» فقرا را فقیرتر، ثروتمندان را ثروتمندتر کرده است

ایسنا/همدان یک جامعه شناس مطرح کرد: کروناویروس، کُنش ها و واکنش های انسانی را به شدت تغییر داده و ماندگاری این تغییرات به میزان ماندگاری این ویروس بستگی دارد.

حمید خاورزمینی در گفت‌وگو با ایسنا، تبیین کرد: کروناویروس، بنیادی ترین واحد نظام اجتماعی یا جامعه یعنی کنش و واکنش اجتماعی را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. در حوزه خُرد بسیاری از ارتباطات فردی حذف یا به شدت کمرنگ شده و در حوزه کلان نیز باعث ممنوعیت اجتماعات انسانی شده و مردم از اجتماعات انسانی که همواره در فضاهای مختلف امکان ایجاد کلونی را داشته، محروم هستند.

وی با تأکید بر تأثیرات کروناویروس در ارتباطات اقتصادی انسان ها توضیح داد: در ابعاد خُرد، اولویت ها در خرید روزانه تغییر کرده و نیز مسئله کیفیت بسته بندی محصولات برای خریداران دارای اهمیت شده و همین امر بسته بندی می تواند تأثیرات مخربی بر روی محیط زیست داشته باشد که این در حوزه اقتصاد کلان می گنجد.

خاورزمینی ادامه داد: روابط کلان اقصادی که شامل صادرات و واردات در سطح بین الملل است نیز دستخوش تغییر شده و با افزایش اخباری که دال بر نقش چین در این زمینه است، قطعاً فرآیند غربالگری بهداشتی کالاها در پروسه صادرات و واردات اقتصاد کلان را دچار تغییراتی جزئی و کلی می کند.

این مدرس دانشگاه در رابطه با میزان ماندگاری تغییر مناسباتی که به واسطه کروناویروس در جامعه به وجود آمده است، توضیح داد: میزان ماندگاری این تغییرات به این مسئله بستگی دارد که این ویروس چقدر پایدار بماند و بتواند همچنان زندگی اجتماعی را تحت تأثیر قرار دهد، بسیاری از عادات غیرضروری از همین دست است؛ به عنوان مثال اگر حفظ فاصله گذاری اجتماعی به یک عادت اجتماعی تبدیل شود حتی در صورت از بین رفتن این ویروس و عدم لزوم رعایت فاصله اجتماعی، باز هم می تواند ادامه دار باشد.

وی با اعلام اینکه موج خطرناک کرونا از یک تا دو ماه دیگر آغاز می شود، بیان کرد: شدت شیوع کروناویروس در پاییز می تواند بسیاری از مناسبات اجتماعی و روابط دیپلماتیک کشورها را تحت تأثیر قرار دهد و پیش بینی می شود این تغییر مناسبات در امور بین الملل حتماً پایدارتر بوده و آداب دیپلماتیک را تغییر خواهد داد.

خاورزمینی در رابطه با مثبت یا منفی بودن این تغییرات، توضیح داد: مثبت یا منفی بودن این تغییر مناسبات، بسته به جایگاهی است که به آن می نگریم. قطعاً یک تولید یا توزیع کننده مواد بهداشتی مصرف بالای کالای خود را مثبت می داند اما از نظر یک مُبلغ مذهبی، استمرار استفاده از الکل خوب نیست و ممکن است افراد منزوی و گوشه گیر از فاصله گذاری اجتماعی خوشحال و در مقابل افراد خونگرم در عذاب باشند.

این مدرس دانشگاه در رابطه با تناقض برخی صحبت ها میان صاحب نظران مبنی بر اینکه کرونا و قرنطینه باعث ایجاد شناخت بیشتر میان خانواده ها یا تنش بین آنها شده است، مطرح کرد: قرنطینه باعث شناخت بیشتر اعضای خانواده ها از هم شده و همین شناخت نیز موجب تنش می شود چراکه افراد هنگامی که در ارتباط نزدیک با هم هستند نمی توانند ظاهرسازی کنند البته در بسیاری از خانواده ها مشاهده می کنیم این بیماری روابط خانوادگی را محکم تر و اوقات فراغت خوبی ایجاد کرده است.

وی در پایان یادآور شد: بزرگترین تأثیر کووید ۱۹ بر روی کمیت و کیفیت کنش های انسانی به عنوان واحدهای تشکیل دهنده جامعه است. در یک جمله اگر بخواهیم تأکید بیشتر بگذاریم کرونا آنچنان ها را آنچنان تر کرده، فقرا را فقیرتر و ثروتمندان را ثروتمندتر کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha