• چهارشنبه / ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۸:۴۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99052921409
  • خبرنگار : 50072

محققان دانشگاه آکسفورد اعلام کردند

عسل، درمانی موثر در عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی

 عسل، درمانی موثر در عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید نشان داد، عسل برای درمان علائم عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی (URTIs) موثرتر از روش‌های معمول درمانی مانند آنتی‌بیوتیک‌هاست.

به گزارش نیوز، بر اساس پیش نویس دستورالعمل موسسه ملی بهداشت و مراقبت‌های بهداشتی وزارت بهداشت انگلستان (NICE)  در سال 2018، پزشکان عمومی باید عسل، داروهای گیاهی و داروهای سرفه را به‌عنوان درمان خط اول سرفه حاد توصیه کنند.

نتایج تحقیق کنونی نشان داد که عسل جایگزینی مناسب برای آنتی‌بیوتیک‌ها و سایر روش‌های درمانی برای علائم عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرفه، گلودرد و احتقان است.

محققان گروه علوم بهداشتی مراقبت‌های اولیه Nuffield و دانشکده پزشکی دانشگاه آکسفورد 1345 پرونده منحصربه‌فرد و 14 کار آزمایی بالینی در مورد کارآیی عسل به‌عنوان درمانی برای عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی در بیماران در هر سن و در هر شرایطی را بررسی کردند.

بر اساس این مطالعه، عسل منجر به کاهش قابل‌توجهی در دفعات سرفه و شدت آن در مقایسه با مراقبت‌های رایج  شد.

عسل نسبت به روش‌های مراقبت معمول موثرتر است و ضرر کمتری دارد و از ایجاد آسیب در اثر مقاومت ضد میکروبی جلوگیری می‌کند.

محققان عسل را به‌عنوان یک گزینه با دسترسی فراوان و ارزان برای پزشکان عمومی که در تجویز دارو برای عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی با محدودیت مواجه هستند، توصیه می‌کنند.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که بیشتر درمان‌های متداول هیچ‌کدام علائم عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی را به‌خوبی بهبود نمی‌بخشند و یا کارایی کمی دارند.

با توجه به عدم وجود روش‌های درمانی جایگزین و تمایل به حفظ ارتباط بیمار و پزشک دو عامل اصلی در تجویز بیش‌ازحد آنتی‌بیوتیک‌ها توسط پزشکان عمومی است، تاثیربخشی عسل در عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی از نظر بالینی مهم است.

بااین‌حال، به دلیل این که در این مطالعه مقایسه با دارونما محدودتر شده، آزمایش‌های کنترل‌شده باکیفیت بالاتر برای بررسی بیشتر نیاز است.

دولت بریتانیا در تلاش است تا اطمینان حاصل کند که پزشکان از تجویز غیرضروری آنتی‌بیوتیک‌ها تا سال 2040 جلوگیری می‌کنند.

استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها از سال 2014 تاکنون کاهش 17 درصدی داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha