• دوشنبه / ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 99061712411

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی فارس مطرح کرد

اجرای برنامه‌ی تجهیز اراضی به سامانه‌های آبیاری نوین؛ معطل اعتبار و گرانی

اجرای برنامه‌ی تجهیز اراضی به سامانه‌های آبیاری نوین؛ معطل اعتبار و گرانی
عکس آرشیوی است.

ایسنا/فارس مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی فارس اعلام کرد که تخصیص نیافتن به موقع اعتبارات و گرانی‌های مواد اولیه موجب شده تا نتوانیم به برنامه پیش‌بینی شده سالانه تجهیز اراضی استان به سامانه آبیاری‌های نوین برسیم.

امیر اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه 70 درصد هزینه اجرای سامانه‌های آبیاری نوین مربوط به تامین لوله است، تخصیص نیافتن به موقع منابع اعتباری و گران شدن مواد اولیه مورد نیاز در اجرای سامانه‌های آبیاری نوین، انجام برنامه پیش‌بینی شده سالانه در این حوزه را با تاخیر مواجه کرده است.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در عین حال گفت: طی سال‌های ٩٦ تا ٩٨ استان فارس رتبه اول اجرای سامانه‌های آبیاری‌های نوین را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.

او مجموع اجرای این طرح در اراضی زارعی و باغی فارس را به مساحت٣٣١ هزار و ٧٣٩ هکتار اعلام کرد که از این میزان ٢٣٨ هزار هکتار با اعتبارات یارانه ای دولتی و مابقی خود اجرابی انجام شده است.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی فارس ادامه داد: فارس به پهنه‌های مختلف کشاورزی تقسیم شده و هر پهنه که شامل اراضی باغی و زارعی متعددی است، یک مسئول و کارشناس دارد و اطلاعات توجیهی در اختیار مسئول پهنه‌ها گذاشته می‌شود.

اسلامی خاطرنشان کرد: مسئول پهنه‌ها با ارائه طرح‌های الگویی کشاورزان را راغب به اجرای سامانه طرح آبیاری‌های نوین می‌کنند.همچنین با استفاده از ظرفیت فضای مجازی، پیامک و رسانه‌ها اطلاع رسانی به کشاورزان در این باره انجام می‌شود.

او با بیان اینکه همه پهنه‌های کشاورزی در شهرستان‌ها را درگیر کرده‌ایم و هر هفته صورت جلسات ارائه می‌شود تا کشاورزان و اراضی باقی مانده را شناسایی کنیم، گفت: حدود ٧٠٠ هزار هکتار دیگر از اراضی زراعی و باغی فارس باقی مانده تا مجهز به سامانه آبیاری‌های نوین شوند البته برآورد ما امکان اجرای این سامانه در  ٣٥٠ هزار هکتار از اراضی استان است.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: با توجه به ظرفیتی که در فارس موجود است، بیش بینی شده بود که سالانه ٧٠ هزار هکتار از اراضی مجهز به سامانه آبیاری‌های نوین در یک بازه زمانی ٥ ساله شوند اما با توجه به کمبود اعتبارات این ظرفیت پر نشد و در سال‌های گذشته کمتر از ٢٤ هزار هکتار محقق شد، با این حال فارس رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

اسلامی اضافه کرد: یارانه‌های دولتی برای اجرای این طرح ثابت است و با افزایش هزینه در هکتار ما به تفاوت را خود بهره بردار باید تامین کند که با زیاد شدن اختلاف هزینه‌ای، کشاورز استقبالی از اجرای این طرح نمی‌کند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha