• شنبه / ۳۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402103021258
  • خبرنگار : 50181

شب‌های گرم زمستانی کرمانشاه/ رکورد ۷۲ ساله شکسته شد

شب‌های گرم زمستانی کرمانشاه/ رکورد ۷۲ ساله شکسته شد

ایسنا/کرمانشاه به گفته مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه، دی ماه امسال رکورد دمای شبانه هوا در کرمانشاه شکسته شد و بالاترین میانگین دمای کمینه در ۷۲ سال اخیر به ثبت رسید.

علی محمد زورآوند در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت دمای شبانه و روزانه در اولین ماه فصل زمستان در کرمانشاه، اظهار کرد: در ۳۰ روز دی ماه، میانگین دمای شبانه(دمای کمینه) در شهر کرمانشاه حدود ۱.۵ درجه سلسیوس بود، این دما در سال گذشته یک درجه سلسیوس زیر صفر بود، در ضمن دمای کمینه بلندمدت دیماه سه درجه سلسیوس زیر صفر است.

وی ادامه داد: مقایسه این آمار نشان می‌دهد، میانگین دمای شبانه‌ دی ماه در شهر کرمانشاه نسبت به سال گذششته ۲.۵ درجه و نسبت به بلندمدت ۴.۵ درجسه سلسیوس، گرمتر بوده است.

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه این میانگین حداقل دمای شبانه را برای دی ماه در شهر کرمانشاه بی سابقه دانست و گفت: دی ماه امسال رکورد ۷۲ ساله حداقل دمای شبانه در کرمانشاه شکسته شد.

زورآوند بالاترین میانگین دمای شبانه در دی ماه که پیش از این در شهر کرمانشاه ثبت شده بود را مربوط به سال ۱۳۸۸ با دمای ۱.۴ درجه سلسیوس اعلام کرد.

وی با بیان اینکه میانگین دمای روزانه(حداکثر دما) در دی ماه نیز در شهر کرمانشاه ۱۲ درجه سلسیوس بوده، اضافه کرد: میانگین حداکثر دما در دی ماه نیز نسبت به سال گذشته و بلندمدت هر دو به میزان چهار درجه سلسیوس بالاتر بوده است.

به گفته این مسئول، از نظر میانگین دمای روزانه(حداکثر دما) در شهر کرمانشاه نیز ششمین دی ماه گرم را در ۷۲ سال گذشته پشت سر گذاشتیم.

زورآوند گرمای غیر عادی شبانه و روزانه در اولین ماه زمستان را تا حدود زیادی ناشی از گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی دانست و گفت: این روند تنها مختص کرمانشاه نیست و در سایر نقاط کشور نیز رخ داده است.

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه افزود: پیش بینی می شود با توجه به بررسی وضعیت نقشه‌ها و پیش‌بینی بلندمدت، این وضعیت دمایی ناهنجار احتمالا در بهمن ماه ادامه نداشته باشد و شاهد نفوذ امواج سردتر با بارش بهتری در بهمن ماه نسبت به آذر و دی باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۱ ۰۹:۵۵

باید سالیانه در هر استان دومیلیارد درخت بکاریم بازسازی طبیعت تنها را حل تا مثل ترکیه که برف می‌بارد در کشور ما هم بارون برف ببارد وجلوگیرازتخریب جنگلهای ایران سرسبز و زیبا دیدنی تادیرنشده چون درخت ها هستند که فتوسنتز وکارباربری سازی رطوبت انجام می دهند وباعت خنک شدن هوا می‌شود باید بیابان های روتبدیل به جنگل بکنیم چون درخت ها هستند که فتوسنتز وکارباربری سازی رطوبت انجام می دهند وباعت خنک شدن هوا می‌شود و رطوبت لازم را برای ریزش باران برف انجام می دهند وباعت پاکی هوا و اکسیژن سازی میشود