• سه‌شنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۰:۰۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400022719473
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

این تماس از زندان مرکزی اصفهان است

این تماس از زندان مرکزی اصفهان است

ایسنا/اصفهان حدود یک ماه پیش، تماسی با دفتر ایسنا گرفته شد که قبل از وصل شدن آن، یک پیام صوتی پخش شد با این مضمون که "این تماس از زندان مرکزی اصفهان است"، پشت خط "آوش" مالک و رییس هیات مدیره کارخانه صدرا نفت پارسیان بود.

مجید آوش می گفت: بیش از چهار سال است که کارخانه صدرا نفت پارسیان به دلیل بدهی مالی به سرمایه گذاران خود با حکم مقام قضایی تعطیل شده است.

او در این تماس یادآوری کرد که نگران مستهلک شدن سرمایه مردمی است که به او اعتماد کرده بودند، زیرا در این چهار سال که تولید بنزین صادراتی آنها متوقف شده است علاوه بر بیکار شدن کارگران آن، پالایشگاهی با ارزش بیش از صدها میلیارد تومان در حال مستهلک شدن است. 

این مالک که به گفته خودش تاکنون نامه های متعددی برای حل مشکلاتش نوشته از ریاست قوه قضاییه درخواست کرده که پرونده اش به جریان بیفتد .

آوش می گفت: من تولیدکننده ام. من آدم متعهدی ام. من به مردم بدهکارم. می خواهم بدهی مردم را بدهم، اما تا وقتی در زندان باشم نمی توانم. می دانم سرمایه ای که برخی به من سپردند همه سرمایه زندگی شان بود. قصدم این نبود که سرمایه مردم تلف شود و تلف هم نشده. حدود چهار سال هر ماه سود مقرر را به سرمایه گذاران می دادم، اما از سال ۹۶ و با تغییرات و مشکلاتی که برای اقتصاد کشور رخ داد دو یا سه ماه نتوانستم پرداخت کنم و با شکایت تعدادی از سرمایه گذاران به زندان افتادم.

آوش درخواست دارد با توجه به نگاه ویژه و مهربانانه مقام معظم رهبری نسبت به تولیدکننده ها و تاکید ایشان بر حل مشکلات آنها، پرونده اش به جریان بیفتد و مهلت بدهند که تولید از سرگرفته شود تا هم بدهی سرمایه گذاران را بدهد و هم به رونق اقتصاد کمک کند. 

باید این گفته ها را راستی آزمایی می کردیم.

به همراه نماینده آوش به شهرک صنعتی علویجه اصفهان می‌رویم تا از نزدیک از کارخانه تعطیل شده صدرا نفت پارسیان بازدید کنیم. این کارخانه که مواد سوختی از قبیل بنزین، گازوئیل، ضد یخ خودرو و... تولید می‌کرد در سال ۱۳۹۶ به دلیل بدهی مالی ۸۷ میلیارد تومانی با حکم مقام قضایی تعطیل شد و اکنون چهار سال است که تمام تجهیزات این کارخانه در حال خاک خوردن و فرسوده شدن است.

در کارخانه صدرا نفت پارسیان بیش از سه هزار نفر سرمایه‌گذاری کرده بودند و به طور متوسط ماهیانه سود مقرر را دریافت می‌کردند که با رکود کارخانه چند ماه سود خود را دریافت نکردند و در نتیجه برخی از سرمایه‌گذاران از شرکت شکایت کردند و با تعطیلی این کارخانه بیش از ۱۰۰ نفر تنها در یک شیفت کاری آن، بیکار شدند.

ر. ط- کارمند بازنشسته بانک و یکی از سرمایه‌گذاران شرکت صدرا نفت پارسیان در گفت‌وگو با ایسنا، با ابراز رضایت از عملکرد مالک این کارخانه در پرداخت سود به سرمایه‌گذاران افزود: کارخانه صدرا نفت با همین پول سرمایه‌گذاران شروع به کار کرد و در سال ۱۳۹۶ به بهره وری کامل رسیده بود. در ابتدای سال و در اردیبهشت ماه طبق روال، سرمایه‌گذاران سود ماهیانه خود را دریافت می‌کردند، اما همان‌طور که هر شرکتی در ابتدای سال تکانِ مالی دارد و ممکن است کمی دچار رکود شود این شرکت هم نتوانست سود دو ماه سرمایه گذاران را پرداخت کند.

این سرمایه‌گذار ادامه داد: در نتیجه هر چقدر مالک شرکت تلاش کرد که از سرمایه‌گذاران شاکی مهلت بگیرد متاسفانه توجه نکردند و از او شکایت کردند. بنده جزو شاکیان نبودم، چرا که با شناختی که از این شرکت داشتم می‌دانستم که کار به شکل اصولی در حال انجام است.

وی گفت: کار به دادستانی کشیده شد. رییس هیات مدیره کارخانه هم برای پاسخگویی مراجعه کرد، بازداشت شد و کارخانه هم پلمب شد.

وی افزود: هر چقدر گفتیم که دودکش کارخانه فعال و در حال کار کردن است صدایمان به جایی نرسید. معتقد بودیم که مالک باید به سر کار خود باز می‌گشت و با تعهدی که به سرمایه گذاران به منظور بازگشت پول هایشان می‌داد فعالیت کارخانه را از سر می‌گرفت. این کارخانه چهار سال است که تعطیل بوده و دستگاه‌های پیشرفته آن در حال فرسوده شدن است.

این سرمایه گذار در شرکت صدرا نفت پارسیان با بیان اینکه بنده ۲۶۰ میلیون تومان در این کارخانه سرمایه‌گذاری کرده بودم، اظهار کرد: تمام سرمایه‌گذاران این شرکت از اقشار عادی کشور هستند و از این سرمایه گذاری سود می بردند.

این سرمایه گذار مدعی شد مسئولان استان چندان پاسخگوی این مشکل نبودند و آن قدر سهل انگاری شد تا اینکه مشکل این کارخانه بیشتر و پیچیده‌تر شد. هم اکنون هم که هر کسی بخواهد برای حل این مشکل کاری انجام دهد باید از این پیچیدگی عظیم عبور کند.

وی افزود: این کارخانه در کشور بی‌نظیر و دارای دستگاه‌های بروز دنیاست و به نوعی بخشی از صنایع این مملکت است. موضوع یک بحث خصوصی و شخصی نیست که کسی از کسی شکایت کرده باشد، این دادستانی و مسئولان هستند که باید توجه کنند که این کارخانه را که یکی از شاهرگ‌های حیاتی بخش صنعت کشور است، دوباره به چرخه تولید بازگردانند. 

وی با اشاره به مهمترین خواسته سرمایه گذاران گفت: با عنایت به اینکه پرونده کارخانه هم اکنون به دیوان عالی کشور رفته است معتقدم تنها رئیس قوه قضائیه می‌تواند این مشکل را حل کند. از آقای رئیسی انتظار داریم در این پرونده ورود کنند و در چنین مقطع زمانی که رهبر معظم انقلاب به رونق و جهش تولید و رفع موانع تولید تاکید دارند به تعطیلی چنین کارخانه‌هایی پایان دهند.

وی گفت: رئیس قوه قضائیه برای بازگشایی مجدد کارخانه صدرا نفت پارسیان راهکاری بیندیشند و در این باره اقدام کنند. در این کارخانه سه هزار نفر سرمایه‌گذاری کرده‌اند که از این تعداد عده محدودی شکایت حقوقی و عده‌ای هم شکایت کیفری کرده‌اند که با گذشت زمان، بسیاری از این سرمایه‌گذاران شکایت خود را پس گرفتند. همه متفق القول هستند که مالک کارخانه باید آزاد شود تا چرخ این شرکت دوباره به چرخش درآید.

این سرمایه گذار شرکت صدرا نفت پارسیان، مدعی شد، بنده حتی به اداره صنعت هم مراجعه کردم و در تهران نیز اداره کمیته صنایع تلاش زیادی برای راه اندازی مجدد کارخانه کردند و  پرونده مصوبات در کمیته صنایع به دستگاه قضایی اصفهان ارجاع شده، اما به نتیجه نرسیده، است. همه باید برای جهش و رفع موانع تولید تلاش کنیم که یکی از این راه‌ها این است که دوباره چرخ کارخانه‌های تعطیل شده را به چرخش درآوریم.

هم چنین یکی دیگر از سرمایه گذاران شرکت صدرا نفت پارسیان که معلم بازنشسته است به ایسنا گفت: از پرداخت سود به شکل منظم راضی بودیم، اما به دلایلی که برای بیشتر کارخانه‌های تولیدی در یک مقطع از زمان پیش می‌آید این کارخانه هم دچار رکود شد و نتوانست سود ماهیانه سرمایه‌گذاران را پرداخت کند که در نتیجه عده‌ای عجله کرده و شکایت کردند.

ف. ش با بیان این نکته که جزو شاکیان نبوده و  معتقد است از طریق شکایت مشکل حل نمی‌شود، یادآور شد: . شرکت بیش از پنج سال به سرمایه گذاران سود پرداخت کرد و بعد از دوران رکود نباید برخی از سرمایه گذاران از او شکایت می‌کردند. همه باید کمک می‌کردیم تا دوران رکود کارخانه پشت سر گذاشته می‌شد.

وی ادامه داد: البته عده‌ای هم مغرض و به دنبال ایجاد مشکل بودند به طوری که برخی از سرمایه گذاران را به شکایت تشویق کردند. بنده در سال ۱۳۹۰ در این کارخانه سرمایه‌گذاری کردم و نزدیک به شش سال به طور منظم سود مقرر را دریافت می‌کردم. محصولات کارخانه به افغانستان و عراق هم صادر می‌شد.

این معلم بازنشسته با بیان این مطلب که ابتدا با ۱۰ میلیون تومان در این کارخانه سرمایه‌گذاری کرده و با سود دهی مناسب کارخانه ، این سرمایه به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده بود یاداور شد:  البته چهار سال است که با تعطیلی کارخانه این پول هم به ما بازگردانده نشد و با تورم موجود و بالارفتن قیمت دلار دیگر این مقدار پول، مبلغ قابل توجهی محسوب نمی‌شود.

این سرمایه گذار خاطرنشان کرد: عده‌ای دانسته و ندانسته سبب بروز این مشکل و تعطیلی کارخانه شدند. تلاش زیادی کردیم که از شکایت سرمایه‌گذاران دیگر جلوگیری کنیم که موفق نشدیم. از مسئولان تقاضا داریم در سال رفع موانع تولید دوباره کارخانه صدرا نفت پارسیان را در مدار تولید قرار دهند و پلمب آن را بردارند. اگر این مهم رخ دهد مشکل سه هزار سرمایه‌گذار این کارخانه هم حل می‌شود و کارگران  بیکار شده‌ نیز به کار خود باز می‌گردند.

وی گفت: بدون شک مشکل امروز کشور کمبود تولید در بخش‌های مختلف و تعطیل بودن بسیاری از کارخانه‌های تولیدی است. اگر بتوانیم این کارخانه‌ها را دوباره فعال کنیم و تولیدات کشور را افزایش دهیم مسلما در برابر تحریم‌های آمریکا کمر خم نخواهیم کرد.

یکی از کارمندان بیکار شده کارخانه صدرا نفت پارسیان که هم اکنون به شکل جسته و گریخته به این کارخانه سر می‌زند و نگهبانی از تجهیزات آن را بر عهده دارد به ایسنا، گفت: زمانی که کارخانه در مدار تولید قرار داشت در بخش نگهبانی آن کار می‌کردم، اما چهار سال است که شرکت تعطیل شده و کارگران و کارمندان آن بیکار شده‌اند.

م. ص افزود: مدتی از بیمه بیکاری استفاده کردیم، اما مدتی است که دیگر پرداخت نمی‌شود. در این مدت هر جا که برای کار مراجعه می‌کنم به دلیل شرایط سنی موفق نمی‌شوم. هنوز هم امیدواریم که دوباره کارخانه بازگشایی شود و به کار خود برگردیم. به همین دلیل بیش از یک سال است که کار نگهبانی خود را از سر گرفته‌ام هر چند که هنوز هیچ حقوقی دریافت نکرده‌ام و فقط از روی امید و عشقی که به کارم داشتم از تجهیزات کارخانه مراقبت می کنم.

محمود آوش- برادر مالک و رییس هیات مدیره کارخانه صدرا نفت پارسیان به عنوان نماینده قانونی شرکت نیز به ایسنا گفت: کارخانه برادرم به دلیل تعویق در پرداخت سه ماه سود سرمایه گذاران تعطیل شد و چهار سال است که تلاش می‌کنیم دوباره کارخانه را بازگشایی کنیم. با توجه به سخنان مقام معظم رهبری و تاکید رئیس قوه قضائیه مبنی بر اینکه هیچ کارخانه تولیدی نباید تعطیل باشد به بازگشایی دلگرم تر شده ایم. 

وی افزود: ارزش گذاری اسمی و تجهیزاتی کارخانه صدرا نفت در سال ۱۳۹۸ حدود ۱۰۳ میلیارد تومان بوده است و هم اکنون با توجه به کار کارشناسی که انجام شده بالغ بر ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان ارزش گذاری شده است و امتیاز بورسی آن بیش از دو هزار میلیارد تومان است. بنابراین انتظار داریم مالک کارخانه هر چه زودتر آزاد شود تا کارخانه به سوددهی لازم برسد و طلب سرمایه گذاران پرداخت شود.

برای حل مشکل در تلاش هستیم

همچنین دادستان عمومی و انقلاب اصفهان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برای متهم پرونده کارخانه صدرا نفت پارسیان رأی صادر شده است منتها با اعتراض و فرجام‌خواهی ایشان پرونده به دیوان عالی کشور ارجاع داده شده است و هنوز پرونده از دیوان برنگشته و حکم، قطعی نشده است.

علی اصفهانی افزود: دادگستری به طور جدی پیگیر پرونده کارخانه صدرا نفت بوده است تا مشکل سرمایه‌گذاران و این کارخانه را حل کند و هم‌اکنون نیز در تلاش هستیم که چرخ کارخانه صدرا نفت پارسیان دوباره به چرخش در بیاید تا از محل سود حاصله، طلب سرمایه‌گذاران این کارخانه پرداخت و مشکل به طور کلی رفع شود و برای تحقق این امر چند بار تلاش کردیم.

وی خاطرنشان کرد: به هر حال این امیدواری وجود دارد که بعد از رأی دیوان عالی کشور و مشخص شدن بحث کیفری آن بتوانیم دوباره کارخانه صدرا نفت پارسیان را در مدار تولید قرار دهیم. باید این تضمین وجود داشته باشد که طلب سرمایه‌گذاران پرداخت شود و مدیرعامل این کارخانه باید تضمین کافی را بدهد که در صورت آزادی و راه‌اندازی مجدد کارخانه، می‌تواند طلب‌ها را پرداخت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar

واقعا نمیدونیم باچه زبونی از شما تشکر کنیم ولی بدونید که دعا پشت سرتون خیلی زیاده علی الخصوص هم که با دیدن این گزارش اشک خیلی ها دراومد و با دلی شکسته واسه شما و همه همکارانتون دعاکردند.ازخداوند متعال خواستاریم که دعامون نزدش برای شما گیراباشد وهرچی ازخداوند متعال میخواهید بعداز سلامتی بهتون بده .انشالله مسئولین هم ببینند و پیگیری کنند.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۰۹:۰۱

خود سهامدارا یارو را کردند تو زندان حالا می گن خدا کنه کارخونه بازشه. دولت پرداخت کن.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۱۲:۰۹

سلام ممنونم از پیگیری شما الان چی ؟ به کجا کشید ؟ خواهشا تا نتیجه پیگیری کنید

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۱۲:۳۶

کسی به سرمایه گذار و سرمایه پذیر کوچکترین اهمیتی نمیده

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۱۳:۵۱

من سرمایه گذار نیستم اما اگر این بابا را زندان نکرده بودند بهتر نبود ؟ و کارخانه کار میکرد حتا با یک شیفت کار

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۱۹:۲۰

ترس از فرار آقای آوش و اقامت همسرش تو کانادا و نبود خیلی از پول سرمایه گذارها باعث شد مردم ترس همه وجودشون رو بگیره که دار و ندارشون رفته

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۱۴:۳۲

این یک نمونه از مشکلات تولید کنندگان و اقتصاد کشور است این آقا سالهاست که مورد شناخت همه است چندین سال به مملکت و سرمایه گذاری خدمت کرد و حالا با میلیاردها تومان بدهی ، جایش در زندان است

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۱۴:۴۶

احتمالا این همه ماجرا نیست در مواردی شبیه به این افراد به جای پرداخت سود و حقوق کارگران و پرسنل اقدام به سرمایه گذاری در خرید و فروش دلار و سکه و املاک میکنند و با توجه به سرمایه بالا حتی ریسک زندان و تعطیلی واحد های تولیدی خود را هم میپذیرند چرا که در امد دلالی به مراتب بیشتر از تولید است

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۱۵:۵۲

آوش بدبختمون کردی ،توکه مال این حرفها نبودی چرا این کار کردی هم ما و خودت نابود شدیم

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۱۶:۲۷

ازایسنا به خاطرانتشارمشکلات این پالایشگاه و رساندن ان به گوش مسئولین تشکروقدردانی میکنم.امیدوارم با کمک مسئولین و با توجه به پیام مقام معظم رهبری موانع ومشکلات این کارخانه هرچه زودتر برداشته شودوسرمایه گذاران به حق وحقوق ازدست رفته برسندوکارگران زحمت کش ان به کارخودبرگردند.البته باهمت وتلاش قوه قضاییه ومرحمت مقام معظم رهبری.ف

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۱۶:۵۱

سلام من نه شکایت کردم ونه شکایت میکنم با اینکه فقط ۳ ماه سود گرفتم ولی متوجه شدم که بدلیل تشویق یه سری افراد مغرض حال و روز همه ما از جمله آقای اوش این شده البته فکر میکنم کسی در این کشور به فکر ما نیست، چرا که ۴ ساله هیچ حرکت مثبتی انجام نشده وهمه چشم به دیوان عالی کشور داریم شاید البته شاید به نفع سرمایه گذاران رای صادر کنه واز این منجلاب نجاتمون بده

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۱۷:۵۸

مقدار بدهکاری ۲۰۰ میلیارد است. بعدش هم در حال فرار از مملکت آوش را گرفتند.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۹ ۰۰:۳۳

همیشه زندانی کردن این افراد ، بدون کسب مستندات لازم مبنی بر کم کاری و بی توجهی ، تنها راه حل محسوب نمی شود! باید به امثال این افراد فرصت داد تا بتوانند جبران خسارت کنند. این گونه اشخاص ، سرمایه های یک مملکت محسوب می شود که هزاران نفر از سفره این قبیل اشخاص ، به نان و نوا می رسند. بدون شک ایشان هیچ نیت و قصد بدی نداشتند.