• شنبه / ۱۰ دی ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401101005374
  • خبرنگار : 50416

آغاز طرح مطالعاتی مزرعه پرورش ماهی خاویار در سد کلان ملایر

آغاز طرح مطالعاتی مزرعه پرورش ماهی خاویار در سد کلان ملایر

ایسنا/همدان مسئول شیلات اداره جهادکشاورزی ملایر از آغاز طرح مطالعاتی راه‌اندازی نخستین مزرعه پرورش ماهی خاویار ۵۰۰ تنی استان همدان در اراضی زیردست سد کلان ملایر خبر داد و گفت: در صورت اخذ مجوز از شرکت آب منطقه ای برای تأمین حق آبه با حمایت مسئولان شهرستان این طرح قابل اجرا خواهد بود.

مسعود نوروزی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه ملایر در تولید و ایجاد مزارع تکثیر و تولید ماهیان زینتی رتبه دوم استان همدان را دارد، افزود: این شهرستان در تولید ماهیان سردآبی و گرم‌آبی گوشتی رتبه سوم استان را به خود اختصاص داده است.

نوروزی به انجام اقدامات و مطالعات اولیه طرح پرورش ماهی خاویار اشاره و مطرح کرد: در حال حاضر به دنبال موافقت اصولی و اخذ مجوز زمین از منابع طبیعی و تخصیص آب پساب سد کلان از امور آب هستیم. قرار است این طرح را به صورت شهرک اجرا و قطعه‌های مورد نیاز را به دانش‌آموختگان رشته شیلات واگذار کنیم.

مسئول شیلات اداره جهادکشاورزی شهرستان ملایر در ادامه بیان کرد: تاکنون ۱۲ قنات در سطح شهرستان و در روستاهایی از جمله کسب، ننج، قوزان و بابلقانی مطالعه شدند که قابلیت پرورش ماهی خاویار را دارند.

نوروزی با بیان اینکه به ازای هر لیتر آب این چاه ها می توانیم مجوز پرورش ۲۰ تن ماهی خاویار را صادر کنیم، گفت: آب قنوات مربوط به مالکان روستاها است و آنها باید همکاری لازم را داشته باشند.

وی از صدور مجوز تولید ماهی خاویار ۲۵ تنی در روستای زیرآبیه ملایر از توابع بخش جوکار نیز خبر داد و افزود: به این طرح تسهیلاتی به مبلغ شش میلیارد تومان تخصیص یافته و در دست اجراست.

نوروزی به تعداد بسیار زیاد قنوات، چشمه ها و چاه های با دبی و شرایط فیزیکوشیمیایی مناسب برای آبزی پروری در شهرستان ملایر اشاره و خاطرنشان کرد: به علت موقعیت جغرافیایی و نزدیکی به بازار مصرفی همچون استان تهران، امکان عرضه ماهی در این منطقه فراهم است.

وی با بیان اینکه سالانه دو میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه ماهی قزل‌آلا در این شهرستان تولید و رهاسازی می شود، افزود: سالانه حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه بچه ماهی در این شهرستان تکثیر شده و به استان های مجاور فروخته می شود همچنین حدود ۲۰۰۰ قطعه انواع بچه ماهی کپور تولید و به صورت رایگان و ترویجی به مزارع و آب بندان های شهرستان تحویل داده شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha