• پنجشنبه / ۲۵ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402082518436
  • خبرنگار : 50614

یک پزشک عمومی:

درصورت افزایش ابتلا به دیابت، ۲۰ سال دیگر کلینیک‌های زیبایی به کلینیک‌های دیابت تبدیل خواهند شد

درصورت افزایش ابتلا به دیابت، ۲۰ سال دیگر کلینیک‌های زیبایی به کلینیک‌های دیابت تبدیل خواهند شد

ایسنا/خراسان رضوی یک پزشک عمومی و درمانگر دیابت گفت: درصورتی که روند افزایشی ابتلا به دیابت به همین شکل باشد، حدود ۱۵ تا ۲۰ سال دیگر تمام کلینیک‌های زیبایی به کلینیک‌های دیابت تبدیل خواهند شد.

دکتر داوود اسدیان قهفرخی امروز، پنجشنبه ۲۵ آبان ماه در آیین بزرگداشت روز جهانی دیابت که در فرهنگسرای ترافیک مشهد برگزار شد، با اشاره به شعار جهانی دسترسی به مراقبت‌های دیابت، عنوان کرد: به مناسبت روز جهانی دیابت در کشور ما نیز یک هفته دیابت وجود دارد که دیابت، شناخت خطرها و اقدام موثر نام‌گذاری شده است.

وی ادامه داد: هدف از این نام‌گذاری‌ها و برپایی همایش‌ها افزایش جلب توجه عمومی و افزایش آگاهی درباره این بیماری رو به رشد در کشور است.

این درمانگر دیابت و پزشک عمومی در خصوص آمار مبتلایان به دیابت، خاطرنشان کرد: طبق گزارش سازمان بین‌المللی دیابت، در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۰.۵ درصد جمعیت دنیا به دیابت مبتلا هستند که حدود نیمی از این تعداد از بیماری خود اطلاع ندارند. براساس آماری که در سال ۲۰۲۰ در کشور اعلام شد، حدود ۱۵ درصد جمعیت بزرگسال(۲۰تا ۷۹ سال) در کشور ما مبتلا به دیابت هستند و حدود ۲۵ درصد در مرحله پیش‌دیابت قرار دارند.

اسدیان قهفرخی اضافه کرد: جمعیتی که در حال حاضر در دنیا به دیابت مبتلا هستند، حدود ۵۷۰ میلیون نفر است. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که طی ۲۰ سال آینده، حدود ۷۸۳ میلیون نفر به دیابت مبتلا خواهند شد؛ یعنی از هر هشت نفر یک نفر به دیابت مبتلا خواهد شد. همه ما در سطح شهر کلینیک‌های زیبایی زیادی را می‌بینیم. درصورتی که روند افزایشی ابتلا به دیابت به همین شکل باشد، حدود ۱۵ تا ۲۰ سال دیگر تمام کلینیک‌های زیبایی به کلینیک‌های دیابت تبدیل خواهند شد.

وی در خصوص برخی علائم بیماری دیابت، خاطر نشان کرد: افزایش حجم ادرار یا افزایش تعداد دفعات ادرار بخصوص ادرار شبانه افراد اولین علائم در این خصوص است. برخی افراد، احساس تشنگی به صورت زیادی دارند و این درحالی است که مایعات مصرف می‌کنند. احساس گرسنگی از دیگر علائم در این مورد است؛ افراد علیرغم اینکه مصرف غذای روزانه‌شان تغییری نکرده است اما احساس گرسنگی دارند. علاوه بر آن کاهش وزن، احساس گزگز، مورمور شدن و درد در نوک انگشتان دست و پا نیز از دیگر علائم است.

درمانگر دیابت و پزشک عمومی با یادآوری شعار جهانی دسترسی به مراقبت‌های دیابت، خاطرنشان کرد: این شعار به این معناست که ما ابتدا افرادی را که در معرض ابتلا به دیابت هستند، به موقع شناسایی کنیم و اقدامات موثر را انجام دهیم تا بتوانیم از عوارض و مشکلاتی که بعدا ایجاد می‌شود پیشگیری داشته باشیم.

اسدیان قهفرخی در خصوص اقدامات لازم برای تشخیص و غربالگری دیابت تصریح کرد: اقدامات در این مورد بسیار ساده است و شامل آزمایش قند خون به صورت ناشتا، آزمایش هموگولوبین وان‌سی یا HBA 1c که میانگین اندازه قند خون را در بازه مدت مشخصی را نشان می‌دهد، اندازه‌گیری قند خون به صورت روزانه و دیگر آزمایش‌هایی که به صلاحدید پزشک وجود دارد. این آزمایش‌ها سخت نیستند و تنها با گرفتن چند قطره خون انجام می‌شود.

وی در رابطه با عوارض‌ دیابت، گفت: بیماری دیابت کلیه سیستم‌های بدن اعم از سیستم قلب و عروق، کلیه‌ها و چشم‌ها را درگیر می‌کند. همچنین بیماری‌های پوستی و زخم پای دیابتی از دیگر عوارض آن است. دستورالعمل‌های سازمان جهانی اعلام می‌کند می‌توانیم از رسیدن به این عوارض جلوگیری کنیم. بیماری دیابت یک بیماری خود مراقبتی است. پزشک فقط می‌تواند راه درست مراقبت را پیش‌روی بیمار بگذارد ولی اینکه مبتلایان به این بیماری مسیر درمان را چگونه طی کنند با خودشان است. اینکه چگونه به دستورالعمل‌ها پرداخته شود بر عهده خود افراد است.

این درمانگر دیابت و پزشک عمومی در ادامه به بیان نکاتی برای افراد مبتلا به بیماری دیابت پرداخت و تشریح کرد: پایش قندخون یکی از نکات برای افراد مبتلا است. افراد مبتلا به دیابت بخصوص مبتلایان به دیابت نوع دو، حتما سعی کنند با تهیه جدول و چارتی که در آن میزان قند خون خود را در بازه‌های مختلف(ناشتا، دوساعت بعد و میزان افت قندها) اندازه گیری کرده‌اند به پزشک معالج خود مراجعه کنند. رژیم غذایی برای افراد مبتلا به دیابت دیگر موضوعی است که بسیار حائز اهمیت است و افراد بر این اساس باید به پزشکان تغذیه مراجعه داشته باشند.

اسدیان قهفرخی با اشاره به توقف عرضه انسولین خوراکی در بازار، تصریح کرد: یک سری انسولین‌ها در حال وارد شدن به بازار است که مخصوص افراد مبتلا به دیابت نوع دو است؛ این نوع انسولین حدودا هفته‌ای یکبار تزریق می‌شود و بسیار موثرتر از انسولین‌های روزانه‌ای است که بیماران تزریق می‌کنند. امیدواریم به زودی این نوع انسولین وارد بازار ایران هم شود.

همچنین در ادامه این مراسم، هاجر شریفی، مدیر موسسه بنیاد پیشگیری و کنترل دیابت مشهد عنوان کرد: آموزش یکی از اهداف این موسسه بوده که بسیار حائز اهمیت است. در این هفته ما در مدارس حضور داشتیم و آموزش دیابت به زبان کودکانه در مدارس اجرا شد.

وی با اشاره به تشکیل حلقه آبی، اضافه کرد: حلقه آبی نماد روز جهانی دیابت و اتحاد جامعه دیابتی است که در چند مدارس اجرا کرده‌ایم.

در پایان این مراسم نیز ضمن تجلیل از سه نفر از قهرمانان دیابت، حلقه آبی تشکیل داده شد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha