• پنجشنبه / ۷ دی ۱۴۰۲ / ۲۳:۵۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402100705003
  • خبرنگار : 50471

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان:

مردم روستای وراینه نهاوند مانع اجرای پروژه سد گرین شده‌اند

مردم روستای وراینه نهاوند مانع اجرای پروژه سد گرین شده‌اند

ایسنا/همدان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: اعتبار اجرای پروژه سد گرین را داریم اما متأسفانه مردم روستای وراینه نهاوند مانع اجرای این پروژه شده‌اند.

رضا اخلاص‌مند عصر پنجشنبه ۷ دی در جلسه امور آب شهرستان نهاوند، اظهار کرد: در حال حاضر ما اعتبار پروژه سد گرین را داریم اما موقعیت انجامش را نداریم چراکه مردم روستای وراینه اجازه ‌بهره‌برداری از معدن را برای این سد نمی‌دهند و مانع اجرای این پروژه شده‌اند.

وی افزود: با تلاش‌های مسئولان اعتبار مورد نیاز برای اجرای پروژه سد گرین از طریق فایناس و ماده ۵۶ تأمین شد اما برای اجرای این پروژه حدود سه سال با منابع طبیعی مشکل داشتیم و این پروژه معطل ماند تا اینکه منابع طبیعی مجوز بهره‌برداری از معدنی که در نزدیکی این پروژه است را صادر کرد.

اخلاص‌مند تصریح کرد: اکنون نیز مردم روستای وراینه اجازه بهره‌برداری از این معدن را نمی‌دهند در صورتی که قرارداد ما با پیمانکار این پروژه مربوط به سال ۹۶ و ۹۷ است و طی این چند سال با افزایش تورم، هزینه‌ها برای اجرای این پروژه بیشتر شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان ادامه داد:  پروژه سد گرین می‌تواند ۱۹.۱ میلیون مترمکعب آب شرب برای ۲۵۰ هزار نفر جمعیت را تأمین می‌کند و حدود سه میلیون مترمکعب آب از این سد هم برای صنعت شهرستان در نظر گرفته شده که رشد اقتصادی شهرستان را در پی خواهد داشت.

وی بیان کرد: حجم تنظیمی آب این سد حدود ۱۰ میلیون مترمکعب و کل حجم آب سد ۲۲.۱ میلیون مترمکعب است و اجرای این پروژه می‌تواند باعث افزایش ارزش اراضی روستاهای همجوار این سد و شکوفایی اقتصادی شهرستان شود. 

اخلاص‌مند تأکید کرد: باید این موارد به مردم روستاهای این منطقه گفته شود و با میانجیگری مسئولان شهرستان مشکل معارضان این پروژه حل شود. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان در ادامه با بیان اینکه بارندگی‌ها در استان همدان در سال آبی امسال نسبت به بلندمدت ۳۷ میلی‌متر کاهش داشته است، گفت: با توجه به این شرایط باید مصرف آب مدیریت شود و این مهم با همکاری و کمک همه مسئولین محقق خواهد شد.

به گفته وی، با مدیریت امور آب شهرستان نهاوند، جهادکشاورزی، فرماندار، شوراها و دهیاران روستاهای شهرستان باید حق‌آبه‌ها بر اساس الگوی کشت مشخص و جلوی اضافه برداشت‌های غیرمجاز در شهرستان گرفته شود تا همه کشاورزان بتوانند حق آب‌شان را برداشت کنند.

اخلاص‌مند بیان کرد: برای پروژه ساماندهی بند وارینه نیز امسال از محل اعتبارات توازن ۱۶ میلیارد تومان اعتبار وجود دارد و برای کل این پروژه ۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که با پیمانکار پروژه هم قرارداد بسته‌ شده اما مردم روستای باباقاسم مانع از اجرای این پروژه شده‌اند و فکر می‌کنند که اجرای این پروژه می‌خواهد به آن‌ها ضرر برساند.

وی همچنین تأکید کرد: این پروژه حدود ۱۵۰۰ هکتار از اراضی این منطقه را تحت پوشش قرار می‌دهد و تا مشارکت مردم را نداشته باشیم نمی‌توانیم این پروژه را انجام دهیم.

اخلاص‌مند از مسئولان شهرستان خواست تا ظرف مدت یک هفته مشکلات این پروژه را حل کنند تا این پروژه به‌زودی آغاز به کار کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان در پایان مطرح کرد: برای پروژه ساماندهی نهر بیان و تکه نیز امسال یک‌میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز داریم تا بتوانیم باقیمانده این پروژه که حدود ۴۰۰ متر است را به اتمام برسانیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۸ ۱۷:۵۱

این همه سدساخته شده و باعث تغییرات جغرافیایی شده وپیامدهای منفی اون بیشتر از فوایدش چه میخواید بازم سد بسازید .آیا هدفتان فقط گرفتن و حیف میل کردن بیت المال هستش

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۸ ۱۷:۵۱

با این کارتون روستای بخش خزل سلگی رو نابود میکنید دیگه آبی تو رودخونه جاری نمیشه که بخواد آب‌های زیر زمیین رو تأمین کنه از اون طرف تویسرکان با سد سرابی از این طرف این سد دیگه فاتحه کشاورزی پایین دست رو بخونیم

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۸ ۱۸:۲۲

شما فک کن سد زدین گنجایشش بی نهایته وقتی بخاین آبگیریش کنید اما یقطره آبم از آسمون نیامد امسال اونوقت چی من به مردم اون دو روستا پیشنهاد میکنم اجازه ساخت رو به پیمانکاران محترم بدن تا اگه یک سال مثل امساال خشکسالی شد تنمون نلرزه.اما اون جسارتشون رو بذارن واسه وقتی که خودتون آب نداشته باشید بعد بخان اونآاب پشت سدو و انتقال بدن به شهری دیگه اونموقه مقابل پیمانکار بایستید

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۸ ۱۸:۵۷

سد سازی غیر لژ تخریب محیط زیست و پر کردن جیب پیمانکاران هیچ نفعی ندارد . سرهای کشور همه به علت کمی آبی بلااستفاده موندن بعد شما بازهم می خواهید سد بسازید ؟؟

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۸ ۲۲:۲۹

یکی از علل خشکسالی سدهای بی حساب و کتابی است که طی این سالها ساخته شده ،سد سازی و تخریب مراتع و جنگل‌ها از عوامل اصلی خشکسالی و کم آبی و حتی کم بارشی است .

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۹ ۰۴:۱۷

آب برای همدان میخواد بره الکی نگید کشاورزی منطقه بلای اصفهان سرمردم میارن