• سه‌شنبه / ۲۴ مهر ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 97072413540
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

آیا در زندگی مدرن لذت‌ها بیشترند؟

آیا در زندگی مدرن لذت‌ها بیشترند؟

ایسنا/خراسان رضوی یک مشاور و روانشناس خانواده گفت: در سبک زندگی مدرنیته لذت‌ها پررنگ شده‌اند.

حجت رضازاده در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از موارد مهمی که مدرنیته به آن بسیار بها داده آزادی و استقلال فردی است. مدرنیته در واقع اعتراضی بود به سبک زندگی سنتی. سبک زندگی سنتی علی‌رغم مزایای بسیار، یک عیب بزرگ داشت. در گذشته بیشتر به مجموع افراد توجه می‌شد تا هر فرد به‌تنهایی.

وی ادامه داد: در گذشته به نیازهای شخصی افراد توجه بسیاری نمی‌شد. معمولا زن و فرزندان خانواده حق اظهار نظر نداشتند و مرد به تنهایی تصمیم می‌گرفت. این‌که آمار طلاق در گذشته کمتر بوده به معنای مدارای بیشتر افراد نیست، طلاق عاطفی میان زوجین بسیار مشاهده می‌شد. این نادیده گرفته شدن موجب ایجاد فرهنگ مدرنیته و استقبال فراوان از آن شد. در فرهنگ مدرنیته به نیازهای هر فرد توجه می‌شود و آن‌ها حق رسیدن به آرمان‌ها و ایده‌آل‌های خود را دارند.

این مشاور خانواده با اشاره به اینکه سبک مدرنیته مشکلات دیگری را به جامعه افزود، تصریح کرد: در این فرهنگ اشخاص به‌طور افراطی مشغول برطرف کردن نیازهای شخصی خود و بسیار زودرنج شدند. در خانواده‌ها با مهم شدن نیازهای شخصی، افراد با کوچک‌ترین مشکلی به طلاق گرفتن روی‌می‌آورند. در سبک مدرنیته آسایش هر شخص حائز اهمیت است و آن‌ها تمایل کمتری برای فرزندپروری و پذیرش مسئولیت‌های اجتماعی دارند. در مقابل در زندگی سنتی صله رحم بیشتر صورت می‌گرفت، افراد با یکدیگر صحبت می‌کردند و مشکلات روحی و روانی کمتر بود.

رضازاده با اشاره به اینکه در سبک مدرنیته لذت‌ها پررنگ شدند، خاطرنشان کرد: برای حل مشکلات جامعه مدرن بازگشت به سبک زندگی گذشته اشتباه است. نقطه قوت مدرنتیه این است که تکنولوژی را به همراه داشت و زندگی را برای انسان‌ها آسان کرد. بها ندادن به مبانی ارزشی و دینی و تنها اولویت دادن به انسان از نقاط ضعف این سبک است.

وی تصریح کرد: برای حل این مشکلات افرادی که در جامعه تاثیرگذار هستند باید یک الگوی ایرانی و اسلامی طراحی کنند و به حمایت ارزش‌های دینی بپردازند. ارزش‌های دینی و اسلامی به هر دو بعد نیازهای فردی و اجتماعی توجه می‌کند. اگر زندگی زوجین بر اساس ارزش‌های دینی باشد و الگوی فکری خود را تغییر دهند، آن‌ها یاد می‌گیرند از خودمحوری  بکاهند و با یکدیگر مدارا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha