• چهارشنبه / ۱۰ مهر ۱۳۹۸ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98071007899
  • خبرنگار : 50105

استفاده از قارچ زنده در ساختمان‌سازی سبز

استفاده از قارچ زنده در ساختمان‌سازی سبز

ایسنا/خراسان رضوی محققان دانشگاه بریستول (UWE) انگلستان، انقلابی در ساختمان‌سازی هوشمند با استفاده از مصالح ساختمانی سبز ایجاد کردند. در این ساختمان، از قارچ زنده به عنوان مصالح استفاده شده که قادر به تشخیص سطح روشنایی و مواد شیمیایی موجود در محیط است.

به گزارش ایسنا و به نقل از اینوایرونمنت نیوز، نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، قارچ می‌تواند به عنوان مصالح ساختمانی هوشمند در ساختمان‌سازی سبز مورد استفاده قرار گیرد.

دانشمندان در شهر بریستول انگلستان، در حال ساخت ساختمان سبز هوشمندی هستند که از قارچ‌های زنده در ساختار آن استفاده شده که با تغییر در آلاینده‌های هوا، نور و دما واکنش نشان می‌دهد. قارچ‌ها در داخل ساختمان رشد می‌کنند و به عنوان حسگر شناسایی تغییرات، عمل می‌کنند و رایانه‌ها این اطلاعات را تجزیه و تحلیل کرده تا با شناسایی تغییرات خاص، سیستم هشدار افزایش آلودگی فعال شود.

 این سیستم قادر است تا دستگاه‌های متصل، مانند روشنایی و گرمایش را کنترل می‌کند. به عنوان مثال؛ اگر سطح بالایی از آلودگی هوا مشاهده شود، چراغ هشداردهنده آن روشن می‌شود.

در این پروژه، دانشمندان علوم رایانه با کارشناسان اروپایی معماری، فیزیک‌زیستی و قارچ‌شناسی همکاری می‌کنند تا این روش، به عنوان روشی بالقوه در صنعت ساختمان‌سازی سازگار با محیط زیست ارائه شود.

در این پروژه سه ساله، برای اولین بار از مواد بیولوژیکی هوشمند به عنوان مصالح ساختمانی استفاده خواهد شد.

استفاده از قارچ به عنوان مصالح ساختمانی (سبک، ضد آب و قابل بازیافت)، هزینه تولید و اجرا را کاهش می‌دهد و در پایان، به راحتی به طبیعت باز می‌گردد.

پیش از این، قارچ به عنوان مصالح ساختمانی در اروپا استفاده می‌شد، اما استفاده از قارچ به صورت زنده در ساخت و سازها، در گذشته نبوده و در این پروژه برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفته است.

ساختمان قارچی در مقیاس کامل در دانمارک و ایتالیا و در مقیاس کوچک‌تر آن در بریستول ساخته خواهد شد.

برای این پروژه، قارچ‌ها با نانو ذرات و پلیمرها ترکیب می‌شوند تا مبتنی بر میسیلیوم ( توده‌ای از نخینه‌های یک قارچ) ساخته شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha