• یکشنبه / ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۶:۰۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99031811028

شهردار منطقه ثامن:

نقشه‌های اجرایی بازار فرش مشهد تعیین تکلیف شد

نقشه‌های اجرایی بازار فرش مشهد تعیین تکلیف شد

ایسنا/خراسان رضوی شهردار منطقه ثامن گفت: طبق توافقات به عمل آمده مقرر شد تعیین تکلیف‌ نهایی درخصوص نقشه‌های اجرایی کامل بازار فرش در جلسه آتی شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان که در هفته جاری برگزار خواهد شد، انجام و نقشه‌های مصوب جهت اجرا به شهرداری ارسال شود.

مصطفی نعمتی در خصوص تعیین تکلیف نهایی نقشه‌های اجرایی بازار فرش مشهد، اظهار کرد: خوشبختانه اهتمام ویژه‌ای در این دوره مدیریت شهری برای حفظ و احیاء میراث فرهنگی در مجموعه شورای اسلامی شهر و شهرداری مشهد وجود دارد. پیشینه طرح مرمت و احیاء بازار فرش به اواخر دوره تیموریان می‌رسد و در سال84  به شماره 13499 در فهرست آثار میراث ملی به ثبت رسیده است و از جمله فضاهای میراثی است که طرح مرمت و احیاء آن از آغاز فعالیت این دوره مدیریت شهری مورد توجه قرار گرفت .

وی افزود: پس از جلسات و نشست‌های متعدد با حضور کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، آستان قدس‌رضوی، کسبه و فعالان بازار و همچنین سایر نمایندگان ارگان‌های ذی‌ربط و متعاقب آن نشست تخصصی در شهریورماه 97 تحت عنوان «آموزه‌های احیا و مرمت در هویت شهری» با محوریت مرمت و احیاء بازار فرش مشهد و مطالعه انطباقی بازار تاریخی تبریز، با حضور دکتر تقی‌زاده اصل به عنوان مشاور طرح احیا و مرمت بازار تاریخی تبریز برگزار شد که در نهایت دست اندرکاران، صاحب نظران و کسبه شاغل در بازار برای تهیه طرح احیا و مرمت بازار فرش مشهد به عنوان نخستین پروژه مرمتی سه‌جانبه در استان موافقت خود را اعلام نمودند .

شهردار منطقه ثامن در ادامه با اشاره به اینکه مکاتبات، توافقات و مذاکرات انجام شده در این خصوص با همکاری و حمایت مطلوب مدیرکل و کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری در تهیه و تصویب طرح اولیه مرمت و احیای بازار فرش بسیار موثر بوده و خوشبختانه فاز اول این پروژه در قالب مرمت آزمایشی یک دهانه از مغازه‌های بازار مورد تایید کمیته اجرایی طرح قرار گرفته است، تصریح کرد: طبق توافقات به عمل آمده مقرر شد تعیین تکلیف‌ نهایی درخصوص نقشه‌های اجرایی کامل بازار در جلسه آتی شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان که در هفته جاری برگزار خواهد شد ، انجام و نقشه‌های مصوب جهت اجرا به شهرداری ارسال شود.

نعمتی تصریح کرد: با توجه به مسئولیت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان درخصوص نظارت بر عملیات اجرایی و موضوعات فنی مقرر شد فهرست پیمانکاران واجد صلاحیت و مورد تایید آن اداره کل را  ظرف هفته آتی به شهرداری معرفی و شهرداری نسبت به انعقاد قرارداد با پیمانکار واجد صلاحیت پس از طی مراحل اداری اقدام نماید .

وی خاطرنشان کرد : با توجه به مکاتبه اخیر مدیرکل  میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، نقشه‌های پیشنهادی مشاور طرح جهت اجرای سر درب ورودی از خیابان اندرزگو مورد تایید قرار گرفته و مقرر شد شهرداری نسبت به اجرای سردرب ورودی و شروع عملیات اجرایی سایر دهانه‌ها اقدام نماید .

ساسان نورین مقدم مدیر کل طرح‌ها، مطالعات فنی و شهری شهرداری مشهد در این جلسه با تاکید بر اینکه محدوده بازار فرش و بازار سرشور مشهد جزء محدوده‌های میراثی و با ارزش هویتی است، گفت : لزوم توجه ویژه به ارزش‌های هویتی و تاریخی در تهیه طرح مرمت و احیاء بازار فرش یکی از نکاتی است که همواره مورد تاکید اعضاء کمیته اجرایی این طرح بوده و در این جلسه نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت .

وی ضمن اعلام این مطلب که در گذشته اجرای طرح مرمت بازار سرشور در پیوند با بازار فرش به صورت یکپارچه فعال بوده است نیز به صورت همزمان با طرح مرمت بازار فرش توسط مجموعه مدیریت شهری مشهد در دست اجراست ، افزود: یکی از علل کندی حرکت در مسیر اجرای طرح احیا و مرمت بازار فرش مقوله ثبت ملی بودن بازار است که مستلزم اخذ استانداردها و تاییدیه‌های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و تسریع در تهیه و تصویب طرح  از انتظارات و محل بحث و بررسی اعضاء حاضر در جلسه بود که با توجه به مصوبات جلسه  مقرر شد در دستور کار اولین جلسه پیش روی شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی استان قرار گیرد .

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ثامن مشهد، وی گفت : به نظر می‌رسد نحوه چگونگی و کیفیت اجرای طرح در جزییات را باید به زمان اجرای طرح موکول کرد تا مرحله تصویب کلی طرح با سرعت بیشتری طی شده و عملیات طرح احیا و مرمت بازار فرش با سرعت بیشتری پیش رود.

نورین مقدم با بیان اینکه بررسی راهکارهای چگونگی برقراری اتصال میان دو بازار سرشور و بازار فرش هم جزء مواردی است که با توجه به اینکه در حال حاضر از نظر فیزیکی با شکل‌گیری خیابان شهید اندرزگو منقطع شده و همچنین قسمت انتهایی بازار که به فضای مفصل و ورودی حرم مطهر منتهی می‌شود نیز از دیگر مواردی است که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفته و پیشنهاد کمیته اجرایی در این خصوص تهیه طرحی جداگانه برای شکل‌گیری ارتباط معماری ویژه در قسمت ورودی و کف دو بازار است که از نظر سیما و منظر ارتباط مناسبی را برای شهروندان به وجود آورد و تداعی‌کننده همان ارتباط سنتی میان دو بازار باشد .

 وی تاکید کرد : البته اجرای هر گونه طرحی در این خصوص منوط به اخذ تاییدیه‌ها و مجوزهای قانونی لازم از جمله تاییدیه کمیسیون ماده 5 شورای عالی شهرسازی ومعماری خواهد بود .

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha