• شنبه / ۲۰ دی ۱۳۹۹ / ۰۰:۰۸
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 99102014383
  • خبرنگار : 71625

وقتی موسیقی مرگ امیرکبیر را دلخراش‌تر می‌کند + صوت

وقتی موسیقی مرگ امیرکبیر را دلخراش‌تر می‌کند + صوت

قتل امیرکبیر به فرمان ناصرالدین شاه به خودی خود یادآور یکی از تلخ‌ترین تراژدی‌های تاریخ ایران است، ولی وقتی که صحنه‌ی قتل این بزرگ‌مرد در سریال «امیرکبیر» به تصویر کشیده شد، موسیقی فیلم که آغشته به ضربات سنتور با تلفیقی از صدای علیرضا افتخاری بود، غم این اتفاق را دو چندان کرد.

به گزارش ایسنا، امروز ـ شنبه ـ بیستم دی‌ماه، مصادف است با سالروز قتل میرزا محمدتقی‌خان فراهانی؛ معروف به امیرکبیر.

امیرکبیر که یکی از مدبرترین اصلاح‌گران ایران در طول تاریخ است، به دلیل دسیسه چینی مادر ناصرالدین شاه و دیگر درباریان که به علت اصلاحات او موقعیتشان به خطر افتاده بود، جان خود را از دست.

تا به حال بارها در فیلم‌ها، تئاترها و سریال‌های مختلف، گذری به سرگذشت این بزرگ‌مرد تاریخ زده شده است، ولی بی شک یکی از به یادماندنی‌ترین آثار نمایشی که درباره این شخصیت ساخته شده، ساخته سعید نیک‌پور است که خود نیز به ایفای نقش امیرکبیر پرداخت. ساخت این سریال به دهه ۶۰ برمی‌گردد؛ درست در بحبوحه هشت سال جنگ تحمیلی.

ساخت موسیقی این سریال به یادماندنی را کامبیز روشن روان بر عهده داشته است و به خوبی هم از عهده این کار برآمده است. علیرضا افتخاری هم برای نخستین بار در سال ۱۳۶۳ و با آوازی به نام «قصهٔ گیسو» در ماهور با ضبط کامبیز روشن‌روان و با نی‌نوازی محمدعلی کیانی‌نژاد در سریال امیرکبیر بود که صدایش از تلویزیون شنیده شد.

چه بسا که موسیقی این سریال همچون دیگر سریال‌های موفق تلویزیون هنوز در یاد و خاطره مردم جای دارد ولی شاید بتوان موسیقی لحظه قتل امیرکبیر را به عنوان نقطه عطفی در ساخت موسیقی این سریال در نظر گرفت.

لحظه‌ای را در نظر بگیرید که امیرکبیر در حمام فین نشسته و دستان خود را به فردی که قرار است جانش را بگیرد می‌سپارد. خود این صحنه به تنهایی دارای فضایی محزون است اما با نواخته شدن ضربات سنتور و تار، این غم دوچندان می‌شود.

در این لحظات دیالوگی رد و بدل نمی‌شود. اما تلفیق تصویر با موسیقی به خوبی گویای آن چیزی است که در جریان است. دستان جلاد می‌لرزد، بخاری در فضا پخش می‌شود که به رنگ خون امیرکبیر آغشته است و در همین لحظات صدای سوزناک افتخاری را می‌شنویم که می‌خواند، «بمیرید بمیرید در این عشق بمیرید در این عشق چو مردید همه روح پذیرید» و فضا بیش از پیش محزون‌ می‌شود. موسیقی در حال پخش است، فضا در بخار سرخ محو می‌شود و بزرگ مردی در تاریخ برای همیشه جاودان می‌شود.

در این بخش می توانید موسیقی سریال امیرکبیر را شنونده باشید:

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۰-۲۰ ۰۹:۳۸

بله قطعه بسیار زیبا وتاثیر گذاری هست متاسفانه در البوم قصه شمع که یکی از قطعات موسیقی سریال امیر کبیر خود استاد افتخاری منتشر کرده است این قطعه وجود ندارد.

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۲۰ ۱۷:۰۳

بسیار عالی. هم یادآوری مناسبت، هم تجدید خاطره سریال فاخر امیر کبیر و هم تجدید خاطره ای از موسیقی بسیار زیبای آن. سپاس از این حسن سلیقه.

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۲۱ ۱۴:۴۵

واقعا یکی از شاهکارهای بی بدیل موسیقی خداوندگار موسیقی سنتی استاد کامبیز روشن روان است . امید که همیشه سایه شان مستدام باشد .