• شنبه / ۶ آذر ۱۴۰۰ / ۱۵:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400090604410
  • خبرنگار : 50071

آغاز غربالگری تنبلی چشم کودکان در مراکز مثبت زندگی خراسان رضوی+آدرس مراکز

آغاز غربالگری تنبلی چشم کودکان در مراکز مثبت زندگی خراسان رضوی+آدرس مراکز

ایسنا/خراسان رضوی کارشناس مسئول پیشگیری از معلولیت بهزیستی خراسان رضوی از آغاز برنامه غربالگری تنبلی چشم کودکان ۳ تا ۶ سال در ۱۹۵ مرکز مثبت زندگی در سطح استان خبر داد. 

نرگس ژیان عابد در گفت‌وگو با ایسنا و با اعلام این خبر اظهار کرد: برنامه غربالگری تنبلی چشم کودکان ۳ تا ۶ سال در سه سطح انجام می‌شود؛ سطح یک سطح غربالگری است که در این سطح غربالگران ما به صورت ثابت و سیار در پایگاه‌ها حضور دارند. امسال پایگاه‌های ما مراکز مثبت زندگی است. در سطح استان ۱۹۵ مرکز  مثبت زندگی داریم که این مراکز به عنوان پایگاه‌های دائمی غربالگری معرفی شدند.

وی ادامه داد: کودکانی که در این سطح غربالگری شده و مشکوک شناسایی شوند به سطح دو که اپتومتریست‌ها هستند ارجاع داده می‌شوند و اگر نیاز به عمل جراحی داشته باشند، آنها را به چشم پزشکان ارجاع می‌دهیم.

کارشناس مسئول پیشگیری از معلولیت بهزیستی خراسان رضوی بیان کرد: ما در هر سه سطح برای خدمات تفاهم‌نامه داریم و یارانه پرداخت می‌کنیم، حتی برای تجویز عینک برای خانواده‌هایی که استطاعت مالی ندارند یا تحت پوشش کمیته امداد  و بهزیستی هستند کمک می‌شود. با بیمارستان چشم پزشکی خاتم‌الانبیا هم تفاهم‌نامه داریم که به صورت نیمه‌رایگان یا در موارد خاص رایگان جراحی انجام می‌شود، حتی از استان‌های سیستان بلوچستان و گلستان هم اگر کودکان ۳-۶ سال نیاز به جراحی داشته باشند و دچار مشکل مالی هم باشند به ما ارجاع داده می‌شوند و ما آنها را نیز به بیمارستان خاتم‌الانبیا ارجاع می‌دهیم.

وی درمورد اهمیت غربالگری خاطرنشان کرد: چشم عضوی است که درحال رشد است و باید به صورت سالیانه غربالگری چشم برای کودکان و مخصوصا کودکان سن زیر ۵ سال انجام شود. سن زیر ۵ سال از لحاظ درمان اختلالات بینایی زمان طلایی است و درمان اختلالات بینایی بعد ۵ سالگی به سختی خواهد بود. 

 ژیان عابد یادآور شد: سال گذشته ۹۵ هزار کودک در سطح استان غربالگری بینایی شدند که از این تعداد ۴۵۸ کودک نیاز بود توسط اپتومتریست و  ۱۴۵  کودک توسط چشم‌پزشک  معاینه شوند. در مجموع ۲۴۹ کودک مبتلا به تنبلی چشم شناسایی شدند که درمان برای آنها انجام شد. همچنین ۸۹۴ کودک هم با سایر اختلالات بینایی شناسایی شدند که درمان برای آنها  نیز صورت گرفت.

 ژیان عابد درخصوص مراکز مثبت زندگی تصریح کرد: از سال گذشته اسامی مراکز غیردولتی بهزیستی به مراکز مثبت زندگی تغییر یافته است. این مراکز ۲۲ وظیفه دارند که یکی از آنها انجام امور غربالگری است. 

آدرس مراکز مثبت زندگی را در اینجا ببینید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha