• چهارشنبه / ۲۶ تیر ۱۳۹۸ / ۰۲:۱۸
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 98042513449
  • منبع : نمایندگی کردستان

آتش‌سوزی برخی مناطق طبیعی کردستان در ساعت 4 بامداد

آتش‌سوزی برخی مناطق طبیعی کردستان در ساعت 4 بامداد

ایسنا/کردستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان گفت: بیشترین فقره های حریق در سال‌جاری در بعد از ساعت اداری و در ایام تعطیلات به وقوع پیوسته و آتش سوزی در برخی از مناطق در ساعت چهار بامداد رخ داده است.

سعدی نقشبندی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: همه ساله در این فصل با گرم شدن هوا شاهد افزایش آتش سوزی‌ها هستیم که بر این اساس تعداد حریق‌ها تا پایان تیرماه سال گذشته ۳۹ فقره و بیشتر در سطح مراتع بوده است.


نقشبندی بیان کرد: به دلیل افزایش تراکم و حجم پوشش گیاهی، تعداد آتش سوزی‌ها در منابع طبیعی استان به ۱۰۵ فقره رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ۶۶ فقره‌ای داشته است.

وی افزود: امسال نیز با توجه به بارش‌های مناسب در ابتدای سال، پوشش گیاهی در سطح مراتع استان حتی در مراتع درجه سه و فقیر افزایش چشمگیری داشته است.

وی ادامه داد: بخش عمده حریق‌ها مربوط به مراتع درجه ۳ واقع در حریم شهرها بوده و در سطح جنگل‌های استان نیز حریق سطحی به وقوع پیوسته که در همان ساعات اولیه با همکاری مردم محلی و علاقمندان به طبیعت توسط همکاران و نیروهای اطفاء حریق مناب طبیعی کنترل و خاموش شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان، افزود: وسعت استان کردستان ۲.۹ میلیون هکتار است و مساحت اراضی منابع طبیعی استان ۱.۸ میلیون هکتار (معادل ۶۱ درصد کل مساحت استان) را تشکیل می‌دهد.

نقشبندی بیان کرد: علاوه بر گرم شدن هوا، علت اصلی و قوع آتش سوزی‌های استان، عامل انسانی برآورد شده که به صورت عمدی و یا سهوی شاهد تشدید آتش سوزی‌ها در برخی مناطق هستیم.

به گفته وی، در مدت مذکور بیشترین حریق‌ها مربوط به شهرستان کامیاران با ۱۷۵ هکتار و کمترین آن شهرستان دیواندره با پنج هکتار حریق بوده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان گفت: در برخی موارد به دلایل ناکافی بودن تجهیزات لازم، کوهستانی و صعب العبور بودن، نبود راه دسترسی به مناطق، صرفاً با بهره گیری از تجهیزات انفرادی اطفای حریق و بهره برداران و جوامع محلی، اطفای حریق انجام می‌شود.

وی ادامه داد: فاصله زمانی شروع حریق تا زمان حضور در عرصه، سبب افزایش آتش سوزی شده و با بالا گرفتن شدت وزش باد در بعد از ظهرها شرایط گسترش حریق ایجاد می‌شود.

نقشبندی اضافه کرد: اطفای حریق در سطح جنگل ها و مراتع استان با بهره گیری از تجهیزات انفرادی توسط اکیپ های اطفای حریق منابع طبیعی با مساعدت و مشارکت مثال زدنی مردم و با همکاری برخی دستگاه های مرتبط با موضوع انجام می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان خاطرنشان کرد: متاسفانه تاکنون در آتش سوزی های صورت گرفته، دو نفر از همکاران منابع طبیعی دچار شکستگی پا و یک نفر دچار مسمومیت حاد با دود حاصل از حریق شده‌اند.

وی یادآور شد: به منظور مشارکت جوامع محلی و بهره برداران منابع طبیعی در پیشگیری، کنترل و مقابله با آتش سوزی، ۸۶ گروه واکنش سریع با مدیریت دهیاران در مناطق مختلف این استان تشکیل شده است.

نقشبندی با اعلام اینکه تا امروز ۳۰ هکتار از مساحت جنگل های استان دچار حریق سطحی شده است از دوستاران و همیاران طبیعت انجمن های مردم نهاد فعال منابع طبیعی و آحاد مردم استان خواست با توجه به احتمال افزایش دما در دهه سوم تیرماه ضمن مشارکت فعال در حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی با مشاهده هرگونه تخریب، تصرف، قطع درختان جنگلی، آتش سوزی در عرصه های مرتعی و جنگلی گزارشات خود را به سامانه تلفنی ۱۵۰۴ یگان حفاظت منابع طبیعی استان اطلاع دهند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha