• دوشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 99022920694
  • منبع : نمایندگی قزوین

مسکن در سال «جهش تولید» جانی دوباره می‌گیرد؟

مسکن در سال «جهش تولید» جانی دوباره می‌گیرد؟

ایسنا/قزوین در سال‌های اخیر همزمان با تورم شاهد افزایش قیمت در بازارهای مختلف از جمله مسکن بوده‌ایم؛ با ایجاد مسکن مهر به تقاضای موجود در این بازار تا مدتی پاسخ داده شد هر چند که مشکلات مسکن مهر قابلیت بررسی دارد؛ اما در سال‌های بعد به عرضه مسکن توجه چندانی نشد و قیمت‌ها سیری صعودی داشت تا اینکه طرح مسکن ملی از سوی دولت مطرح شد؛ حال سوال اینجاست که آیا در سال ۹۹ می‌توانیم شاهد رونق در بخش مسکن باشیم؟

علی کارمندی است که هر ماه پس‌انداز می‌کند تا بتواند آجر روی آجر بگذارد و سقفی برای خانوده‌اش فراهم کند اما هرچه می‌دود از قیمت‌ها جا می‌ماند؛ پول‌هایی که زمانی برای خرید خانه پس‌انداز کرده بود الان کفاف رهن و اجاره یک واحد کوچک را نمی‌دهد و هر روز ناامیدتر از دیروز می‌شود.

در این روزها که دخل و خرج خانوارها با هم جور نیست پس‌انداز دشوار است، این کارمند به مسکن مهر و اجتماعی امید بسته ولی با افزایش قیمت توان خرید مسکن مهر را هم ندارد و از مسکن اجتماعی هم خبری نیست؛ وقتی از رادیو خبر کاهش سودهای بانکی را می‌شنود امید در دلش جوانه می‌زند.

روح‌الله بیات عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) به ایسنا می‌گوید: اگر نرخ سود سپرده‌ها کاهش پیدا کند به همان میزان تسهیلات با قیمت پایین‌تر به متقاضیان پرداخت می‌شود و این‌ها در تولید و در بخش خانوار برای رفع مایحتاج و حتی بخش مسکن استفاده خواهد شد و حتی رکود بخش مسکن را می‌تواند تغییر دهد.

وی ادامه می‌دهد: کاهش نرخ تسهیلات یکی از اقدامات اساسی است که انگیزه سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف از جمله مسکن را افزایش خواهد داد؛ قیمت مسکن با کالا و خدمات بسیاری ارتباط دارد و حرکت بخش مسکن همواره در ایران بدین‌گونه است که حرکت سایر بخش‌ها را نیز به‌دنبال دارد.

چه عواملی بر افزایش قیمت مسکن اثر دارد؟

یوسف عبدی رئیس اتحادیه املاک استان قزوین عنوان می‌کند: عواملی مختلفی بر رکود و افزایش قیمت مسکن موثر بوده است و یک مورد آن ارقام بالای سودهای بانکی است و بازپرداخت آن در رکود این بازار نقش داشته است.

وی تشریح می‌کند: وام مسکن اگر اوراق نباشد افراد باید بیش از ۲ برابر سود بانکی پرداخت کنند که کارمندان و حقوق‌بگیران جامعه توان پرداخت آن را ندارند؛ اگر سودهای بانکی کاهش و سنوات بازپرداختی ۱۲ ساله به ۱۵ سال و بازپرداخت ۱۵ ساله به ۲۰ سال افزایش پیدا کند می‌توانیم به خروج مسکن از رکود امیدوار باشیم.

بیات نیز با اشاره به اینکه در ایران بخش مسکن به عنوان بخش پیشتاز محسوب می‌شود، بیان می‌کند: اگر چنانچه در جهش تولید تحریم‌ها در نقطه‌های خاصی که به اصطلاح اقتصادی به آن بخش پیشتاز می‌گویند به کار گرفته شود موفق خواهیم بود.

وی اضافه می‌کند: ارائه مسکن اجتماعی، بازآفرینی شهری و تأمین تسهیلات با نرخ پایین‌تر برای مناطق فرسوده شهری می‌تواند علاوه بر افزایش ظرفیت شهر موجب رونق کسب و کارهای مختلف شود، همچنین این رونق برای بخش گردشگری نیز مفید واقع خواهد بود چراکه محلات فرسوده قزوین بافت گردشگری محسوب می‌شوند.

رونق بخش مسکن به معنای افزایش قیمت مسکن است؟

عبدی می‌گوید: عرضه و تقاضای مسکن از دیگر علل رکود بازار مسکن است؛ تنها چیزی که می‌تواند عامل را مهار کند تولید مسکن به صورت انبوه است در دهه ۶۰ تعاونی‌های مسکن در محمدیه (زیباشهر) در اطراف شروع به احداث مسکن کردند، در دهه ۷۰ شهرک کوثر و مینودر و در دهه ۸۰ مسکن مهر ایجاد شد ولی در ۹۰ شاهد تولید مسکن نبودیم.

وی اضافه می‌کند: تقاضا در بازار زیاد است و مهار آن تنها با عرضه ممکن خواهد بود؛ در زمانی که شهرک مهرگان احداث نشده بود در قزوین تقاضا برای مسکن به شدت افزایش یافت و مالکین به دلخواه قیمت اعلام می‌کردند تا زمانی که رکود باشد بازار تورمی در بخش مسکن را شاهد خواهیم بود.

رئیس اتحادیه املاک استان قزوین تصریح می‌کند: اگر بخواهیم بازار رونق بگیرد باید مسکن تولید کنیم و این امر از افزایش قیمت مسکن جلوگیری خواهد کرد. اگر بین عرضه و تقاضا تعادل ایجاد کنیم نوسان قیمتی را شاهد خواهیم بود اگر نتوانیم تعادل را رعایت کنیم قطعاً قیمت مسکن افزایش پیدا خواهد کرد.

بیات نیز می‌گوید: واقعیت امر این است رونق، افزایش عرضه را با خود همراه خواهد داشت که به شکل کلی ثبات قیمت را ایجاد خواهد کرد بخش مسکن انگیزه‌ای را برای سازندگان، پیمانکاران و مالکانی که می‌خواهند منازل خود را مرمت کنند ایجاد خواهد کرد، با رونق مسکن ما طوفان افزایش قیمت اجاره و مسکن که در چندسال گذشته شاهد بودیم و سپس به رکود رسیدیم را شاهد نخواهیم بود یعنی یک افزایش منطقی که با رشد کل اقتصاد ما سازگاری داشته باشد قابل پیش‌بینی است.

بازار مسکن پیشتاز در اقتصاد

عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) اشاره می‌کند: ۲ سال پیش به یک‌باره قیمت زمین و خانه در قزوین به ۲ برابر افزایش یافت چنین وضعیتی را در سال‌جاری شاهد نخواهیم بود اما رونق بخش مسکن منجر به گرم شدن اقتصاد کشور خواهد شد و این بخش به عنوان پیشتاز حرکت کند.

عبدی رئیس اتحادیه املاک استان قزوین اشاره می‌کند: قراردادهای مسکن در سال ۹۷، ۳۲ هزار و ۷۲۴ قرارداد بوده که این رقم در سال ۹۸ به ۳۰ هزار و ۲۲ قرارداد کاهش پیدا کرده است، کنترل و رونق بازار مسکن مستلزم تولید مسکن است تا شاهد افزایش قیمت مسکن نباشیم چون مردم دیگر توان خرید مسکن را ندارند البته کاهش سود بانکی و طولانی کردن بازپرداخت سنواتی در رونق بازار تأثیرگذار خواهد بود.

بیات بیان می‌کند: فاصله عرضه و تقاضا در شهرها زیاد است، امید می‌رود با عرضه زیاد مسکن در بافت‌های فرسوده شاهد رونق این بازار باشیم که یک تیر و چند نشان باشد تا علاوه بر رونق بهبود وضعیت شهری را شاهد باشیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) تصریح می‌کند: خوشبختانه در ارتباط با بخش مسکن شرکت‌های بسیار زیادی در ایران فعال و حتی در بخش صادرات مطرح هستند با افزایش عرضه مسکن علاوه بر رونق این بخش شاهد رونق تولید هم خواهیم بود بنابراین کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی اثرات مطلوبی روی اقتصاد دارد.

عبدی رئیس اتحادیه املاک استان قزوین در اشاره به پیامدهای رونق بازار مسکن تشریح می‌کند: صنعت مسکن صنعت کوچکی نیست و در اشتغال‌زایی و تولید نقش مهمی دارد و بیش از ۶۰۰ شغل به صورت مستقیم با این بخش مرتبط است، از کوره آجر و سفال و لوله گرفته تا صنایع بزرگ مانند کاشی به این صنعت وابسته هستند.

به گزارش ایسنا، امسال سال رونق تولید نام گرفته سالی که با تلاش دولت و مردم کمبود تولیدات سال‌های قبل باید جبران شود تا رشد اقتصادی را شاهد باشیم.

البته صنعت مسکن از جمله صنایعی است که هم می‌توان محصولات به کار رفته در این صنعت را تولید و صادر کرد و هم با صدور دانش و تخصص مهندسان زبده به کشورهای همسایه شاهد ارزآوری این بخش باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha