• دوشنبه / ۹ تیر ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99040906569
  • خبرنگار : 50163

دغدغه هیدجی‌های از راه‌اندازی فولاد آسین؛

یک بام و دو هوای راه‌اندازی یک واحد تولیدی در هیدج

یک بام و دو هوای راه‌اندازی یک واحد تولیدی در هیدج

ایسنا/زنجان راه‌اندازی مجتمع فولاد آسین ابهر به یکی از دغدغه‌های شهروندان هیدجی تبدیل شده است، زیرا فولاد جز صنایع آلاینده به شمار می‌رود.

احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد یکی از اولویت‌های اصلی مسئولان زنجان بهشمار می‌رود که با پیگیری‌های صورت گرفته طی سال‌های اخیر برخی از این واحدها که روزگاری نان چنده خانواده را می‌دادند به چرخه تولید بازگشته و یا در مراحل پایانی کار قرار دارند، از واحدهای تولیدی که عزم جدی برای راه‌اندازی آن اما این بار در لباس دیگری وجود دارد ابهر بافت هیدج است.

دو دهه قبل شرکتی در هیدج راه‌اندازی شد که نور امید را در دل اهالی این شهر و مردم شهرهای اطراف برای نجات جوانان بیکار روشن کرد؛ نوری که متاسفانه دوام چندانی نداشت.

ابهربافت، نامی آشنا برای مردمان این منطقه است. کارخانه‌ای عظیم که قرار بود به یکی از بزرگ‌ترین قطب‌های نساجی کشور تبدیل شود. این کارخانه در ورودی شهر هیدج واقع شده است؛ کارخانه‌ای که چرخ‌هایش نمی‌چرخد و صدای تلاش کارگران و تولید از آن، به گوش نمی‌رسد.

این کارخانه عظیم به مساحت ۲۰ هکتار علی‌رغم واقع شدن در بهترین موقعیت مکانی، از نظر دسترسی نزدیک به جاده ترانزیت، آزادراه و خطوط راه‌آهن، برخورداری از ۵ هکتار سالن تولید و بهره‌مندی از همه زیرساخت‌ها از جمله دو حلقه چاه عمیق، برق فشار قوی، خطوط تلفن و ایستگاه تقویت فشار گاز غریبانه‌ای در گوشه‌ای از این شهر خاک می‌خورد.

در ابتدای احداث و تاسیس، پیش‌بینی می‌شد این واحد تولیدی به یکی از بزرگ‌ترین واحدهای پارچه‌بافی تبدیل شود، اما با گذشت بیش از ۲۵ سال از راه‌اندازی آن نه تنها کم‌ترین نقش و تاثیری در ایجاد اشتغال برای جوانان شهر هیدج و منطقه ایفا نکرد، بلکه به یکی از جدی‌ترین دغدغه‌های مردم و مدیران هیدج تبدیل شد.

با توجه به این‌که این شرکت قرار است در زمینه تولید ورق‌های سرد فولادی فعالیت کند، موضوع آلاینده بودن یا نبودن آن به یکی از دغدغه‌های شهروندان هیدجی تبدیل شده است که همین امر بهانه‌ای شد تا جلسه‌ای در شورای شهر هیدج با حضور اعضای شورا، شهردار و مسئولان محیط زیست برای بررسی موضوع برگزار شود.

در همین رابطه رئیس محیط زیست ابهر با بیان این‌که محیط زیست تمایل چندانی به راه‌اندازی مجتمع فولاد آسین در هیدج نداشت، اظهار می‌کند: در کمیسیون ماده ۱۱ به شرطی با راه‌اندازی این واحد موافق شده است که هرگونه عملیات ذوب و ریخته‌گری در آن ممنوع باشد که محیط زیست بر این‌ اصل نظارت کامل خواهد داشت.

سیدرضا مدنی با بیان این‌که اصل آلودگی صنایع فولادی مربوط به ریخته‌گری و ذوب است، عنوان می‌کند: برای جلوگیری از ریخته‌گری و ذوب نیز نظارت کامل بر این مجتمع وجود خواهد داشت.

این مسئول با بیان این‌که برای حفظ محیط زیست شرکت باید مکانی مناسب جهت تخلیه فاضلاب صنعتی در نظر گرفته و دستگاه‌هایی برای جلوگیری از انتشار بو و دود نیز نصب کند، ادامه می‌دهد: در حال حاضر این شرکت در مرحله نصب دستگاه‌ها قرار دارد.

وی با بیان این‌که در مجوز صادر شده برای شرکت آمده است هرگونه انجام عملیات ذوب و ریخته‌گری ممنوع است، بیان می‌کند: اگر این عملیات صورت گیرد قطعا محیط زیست نیز برخورد جدی خواهد داشت.

رئیس محیط زیست ابهر، به موضوع پسماندهای شرکت نیز اشاره کرده و می‌افزاید: این شرکت به هیچ وجه حق ندارد پسماندهای خود را بیرون بریزد؛ چراکه شرکت‌هایی در استان‌های همجوار هستند که پسماندها را برای استفاده در صنایع دیگر خریداری می‌کنند.

 مدنی با تاکید بر این‌که محیط ‌زیست به هیچوجه نگاه سیاسی ندارد، بلکه نگاه ما نگاه محیط زیستی است، افزود: در بحث آلایندگی‌ها نیز هیچ تعارفی با هیچ شخص و واحد تولیدی نداریم.

عضو شورای شهر هیدج نیز با بیان این‌که یکی از مزیت‌های هیدج آب و هوای سالم و خوش این شهر است، ادامه می‌دهد: اگر امروز شاهد آبادانی در شهر کوچک هستیم، به واسطه ۶۰۰ هکتار زمینی است که شهروندان در اختیار شهرداری قرار داده‌اند و اغلب کارها نیز در این شهر به صورت شخصی و با کمک مردم انجام گرفته است.

محمدنقی عسگری نزدیکی چاه آب شرب شهری و چاه شهرداری در مجموعه لاله را یکی از دغدغه‌های مسئولان هیدحی و شهروندان در راه فعالیت این واحد تولیدی در هیدج عنوان کرده و افزود: نباید شهر کوچک هیدج به علت اشتغال چندین نفر مورد تهدید قرار گیرد.

وی با بیان این‌که در هیدج به دنبال سرمایه‌گذاری سبز هستیم، اظهار می‌کند: هیدج قطب تولید کفش در کشور به شمار می‌رود و سرمایه‌گذاران بسیاری نیز مایل به سرمایه‌گذاری در این حوزه هستند و اگر این صنعت در شهر هیدج تقویت شود به مراتب آلودگی کمتر و اشتغال بالاتری خواهد داشت.

یکی دیگر از اعضای شورای شهر هیدج در اینباره می‌گوید: اگر قرار است هیدج به یک شهر صنعتی تبدیل شود باید به سمت صنایع پاک از جمله صنایع تبدیلی و تکمیلی و صنایع کم آب حرکت کرد که جز نیازهای شهر نیز هست.

قربان‌علی نقیلو با بیان این‌که ابهر بافت و شهرک صنعتی در دل شهر قرار دارد و این امر می‌طلبد که این موضوع با حساسیت ویژه‌ای دنبال شود، ادامه می‌دهد: تنها نباید به فکر ایجاد اشتغال بود، بلکه باید به تبعات آن به ویژه در حوزه محیط زیست نیز اندیشید.

وی تاکید می‌کند: با وجود واحدهای بوجاری حبوبات، کشاورزی و صنعت کفش هیدج مشکل چندانی در حوزه اشتغال ندارد.

نایب رئیس شورای شهر هیدج نیز با بیان این‌که شرکت آسین ابهر در سه فاز قرار است کار خود را شروع کند، عنوان می‌کند: چیزی که ما را نگران کرده فاز سوم آن است که قرار است لوله‌های گالوانیزه تولید کند که هنوز موفق به اخذ مجوز نشده است.

عباس عسگری با اشاره به این‌که در سال ۷۶ از طرف یونسکو هیدج به علت برخورداری از هوای پاک و محیط زیست سالم به عنوان سالم‌ترین شهر دنیا انتخاب شد، یادآور می‌شود: امروز وظیفه ماست که این محیط زیست را سالم به نسل آینده تحویل دهیم.

وی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های موجود این است که وسط کار تغییر کاربری اتفاق بیفتد، می‌گوید: یکی دیگر از نگرانی‌های مردم هیدج از پرآب بودن صنایعی مانند فولاد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha