• سه‌شنبه / ۴ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۷:۵۲
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 99060402984
  • خبرنگار : 50313

میزبانی شیراز از نمایشگاه "چشم‌اندازهای پیش‌رو"

میزبانی شیراز از نمایشگاه "چشم‌اندازهای پیش‌رو"
پوستر نمایشگاه

ایسنا/فارس نمایشگاه گروهی عکسِ "چشم‌اندازهای پیش‌رو" با تاملی بر دگردیسی مناظر ایران، برای دومین‌بار در ایران و این بار در شهر شیراز به نمایش گذاشته شده است.

نگارخانه‌ی "آبان" شیراز با همکاری نگارخانه‌ی "راه ابریشم" تهران، آثار گروهی از عکاسان را با عنوان "چشم‌اندازهای پیش‌رو"، از روز 29 مرداد به نمایش عمومی درآمد و قرار است تا روزهای پایانی شهریورماه، پذیرای علاقه‌مندان به عکس و محیط زیست باشد. 

این نمایشگاه دربردارنده‌ی ۹۹ عکس از ۴۰ عکاس است که با نگاهی انتقادی به ثبت مناظر تغییر یافته امروز ایران پرداخته‌اند. 

با توجه بر  شرح (استیتمنت) این نمایشگاه، ساخت و سازهای گسترده، حضور سازه‌های فلزی و بتنی در دل طبیعت، تخریب کوه‌ها، انباشت زباله های شهری و حضور اشیای غریب و بی هویت از مضامینی است که عکاسان حاضر در این نمایشگاه ثبت کردند.

 مهدی وثوق نیا هنرگردان این نمایشگاه است. او در گفت و گو با ایسنا از شیوه‌ی گردآوری و انتخاب آثار سخن به میان  آورد و همان طور که تاکید داشت ۹۹ اثر برگزیده عمدتا از عکاسان جوان هستند، اضافه کرد که بسیاری از این آثار پیش از برنامه‌ریزی برای این نمایشگاه و بدون سفارش، عکاسی شده‌ است.

وثوق‌نیا معتقد است که بسیاری از عکاسان حاضر در همین دهه اخیر نسبت به تخریب های محیط زیست ایران واکنش نشان داده اند؛ او می گوید: بازه زمانی عکس های این نمایشگاه مربوط دهه ی اخیر، یعنی دهه ۹۰ خورشیدی، است.

او ادامه می‌دهد: معتقدم دهه ۹۰، دهه پر التهاب ایران است؛ پیش از این محیط زیست ایران دچار تغییرات زیادی ناشی از تاثیر انسان شده بود اما در دهه ۹۰ است که شاهد واکنش بیشتر عکاسان به این موضوع و به تماشا گذاشتن این تصاویر در آثارشان هستیم.

وثوق‌نیا که مجموعه عکس‌هایی به نام‌های "انزلی" و "پامنار" را در کارنامه دارد، یادآور می‌شود که علاقه‌مندان به بازدید از نمایشگاه "چشم‌اندازهای پیش‌رو" در این نمایشگاه که چهارم شهریور در شیراز برپا می‌شود، شاهد تصاویری از تخریب‌های انسانی در نقاط مختلف محیط زیست باشند.

هنرگردان این نمایشگاه همچنین در تشریح شیوه ی انتخاب عکس ها می‌گوید: برای من ثبت صرف تصاویر مهم نبود؛ برای من چگونگی به تصویر کشیدن عکاسان از این مناظر اهمیت بیشتری داشت؛ خیلی علاقه مند بودم که حتی نگرش های شخصی هم در عکس ها وجود داشته باشد؛ تمام تلاش من این بود که تا حد امکان عکس هایی که با «تِم» عکاسی امروز دنیا در ارتباط است را جستجو کنم.

به گزارش ایسنا، در شرح (استیتمنت) این نمایشگاه آمده است: با توجه به نمایشگاه تاثیر گذار زمین نگاری نو در دهه ۷۰ میلادی در آمریکا، می توان سویه‌های روشنی از سنت‌های دیداری زمین نگاران نو را در آثار این نمایشگاه مشاهده کرد.

وثوق‌نیا در مورد این استیتمنت، می‌گوید: جنبشی در دهه ۷۰ میلادی و در آمریکا رخ  داد که منجر به گرایش به ثبت و نمایش تاثیرات انسان بر محیط زیست و در نهایت شکل گیری نوعی از زیبایی شناسی در عکاسی شد.

او در توصیف ویژگی های تصاویر به ثبت رسیده در این نمایشگاه به کار نبردن زوایایی پیچیده را مثال می زند و اضافه می‌کند: بسیاری از عکس‌ها نماهای بازتری از مناظر را به تماشا گذاشتند؛ با تماشای بسیاری از عکس ها ما به این فکر فرو می رویم که چه چیزی در این عکس وجود دارد؛ بعضی وقت‌ها شما در لحظه اول با موضوعیت عکس آشنا نمی شوید و باید بیشتر تامل کنید تا در نهایت پیچیدگی عکس بازتر شود. شکل عکاسی، ترکیب بندی های سرد، فضاهای روبرو و نماهای تخت  عکس ها وام دار این نوع از عکاسی و دیگر شکل های عکاسی است.

به گزارش ایسنا، این نمایشگاه که از 29 مردادماه در شیراز آغاز به کار کرده، تا ۲۸ شهریور در نگارخانه آبان، پذیرای علاقه‌مندان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha