• پنجشنبه / ۲۷ دی ۱۳۹۷ / ۲۱:۲۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 97102714941
  • منبع : نمایندگی زنجان

/دغدغه‌های یک سکوت بلند/

رج به رج می‌بافم، توانمندی را ...

رج به رج می‌بافم، توانمندی را ...

ایسنا/زنجان صبح تازه دمیده است، پشت دار قالی می‌نشیند، بسم‌الله می‌گوید و هزار توی دلش غرق در امید می‌شود، با خود می‌اندیشد که رج به رج می‌بافم تا فرزندم درس بخواند، رج به رج می‌بافم تا برای تامین مخارج درمان همسرم محتاج کسی نباشم، رج به رج می‌بافم تا خواهر و برادرم چشم‌شان به دست دیگری نباشد، رج به رج می‌بافم تا توانمند باشم...

به گزارش ایسنا، امروز اغلب کشورها برای دست‌یابی به توسعه پایدار، «توانمندسازی» را کارآمدترین روش یافته‌اند و این موضوع در برنامه ششم توسعه، به خصوص در مورد اقشار آسیب‌پذیر به جد مدنظر قرار گرفته است. این در حالی است که حضور زنان در برنامه‌های توانمندسازی، نه تنها به اشتغال و افزایش سطح درآمد و ارتقای آن‌ها به سطوح طبقاتی بالاتر اجتماعی و اقتصادی جامعه منجر می‌شود، بلکه به کمک آموزش مهارت‌های شغلی، از وابستگی این قشر به سازمان‌های حمایتی کاسته و باعث می‌شود که فرد، به لحاظ اقتصادی و اجتماعی، خود را هم‌چون سایر افراد جامعه ببیند.

بر همین اساس، کمیته‌امداد امام خمینی(ره) نیز از این قاعده مستثنی نیست و مقرر است که با اجرای برنامه‌های توانمندسازی، سالانه 10 درصد جمعیت تحت پوشش را توانمند کرده و از بدنه حمایتی این نهاد خارج کند تا دیگر مجبور نباشند زندگی خود را بر اساس دریافت مستمری ماهانه پایه‌ریزی کند، در واقع کمیته‌امداد قصد دارد به جای ماهی دادن به اقشار کم‌برخوردار، ماهی‌گیری را یاد بدهد.

در این میان، فرش‌بافی و قالی‌بافی جزو مشاغلی است که در نهایت به توانمندی زنان بافنده منتج شده و زمینه را برای بهبود شرایط خانواده‌هایی که زن‌سرپرست هستند فراهم می‌کند. به‌عنوان مثال، طی امسال 216 مددجوی تحت پوشش کمیته‌امداد، وام اشتغال در زمینه فرش دریافت کرده‌اند و از مجموع وام‌های اعطا شده به مددجویان، 518 میلیون تومان از منابع بانکی و 765 میلیون تومان از محل صندوق امداد ولایت بوده است.

مدیرکل کمیته‌امداد استان زنجان در همین رابطه، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار می‌کند: از ابتدای امسال تاکنون از طریق 1434 طرح فرش‌بافی، 2118 متر فرش، گلیم و تابلوفرش بافته‌ شده و از محل فروش فرش‌های بافته ‌شده، بیش از یک میلیارد و 819 میلیون تومان عاید مددجویان شده است.

«هدایت صفری» با بیان این‌که فرش‌های بافته شده توسط مددجویان، 815 تخته قالی، 24 تخته گلیم و 77 عدد تابلوفرش را شامل می‌شود، ادامه می‌دهد: خوشبختانه قالی‌های بافته‌ شده مددجویان توسط خود قالی‌بافان در بازارهای داخلی به فروش می‌رسد، در واقع قالی‌بافی در استان از رونق خوبی برخوردار است و حوزه اشتغال، بر ارتقای شاخص‌های تولید فرش، شناسنامه‌دار کردن تولیدات فرش، تهیه استاندارد فرش تولیدی، تهیه نقشه برای مددجویان و برگزاری کلاس‌های آموزشی تمرکز دارد.

صفری با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با شرکت زرین‌بافت در جهت خرید تضمینی فرش‌های مددجویان، تصریح می‌کند: طی 9 ماهه امسال 216 طرح اشتغال جدید در زمینه بافت قالی و تابلو فرش اجرا شده است. هم‌چنین هم‌اکنون 1434 طرح اشتغال در زمینه فرش در حال اجراست و بیش از 648 مورد نیز بازدید از طرح‌های فرشبافی انجام شده است.

«سعیده شریفی» ـ خبرنگار ایسنا (منطقه زنجان)

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha