• پنجشنبه / ۲ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99110201229
  • خبرنگار : 50356

صادرات ۲۲۵۰ تن کالا از گمرکات خراسان رضوی در ۱۰ ماه اخیر

صادرات ۲۲۵۰ تن کالا از گمرکات خراسان رضوی در ۱۰ ماه اخیر

ایسنا/خراسان رضوی ناظر گمرکات خراسان رضوی گفت: از گمرکات استان در ۱۰ ماه اخیر ۲۲۵۰ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار صادارت صورت گرفته است.

امید جهانخواه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی گمرگ که صبح امروز  برگزار شد، در خصوص وضعیت عملکرد گمرکات استان اظهار کرد: با شیوع کرونا در مرز دوغارون مشکل چندانی در زمینه بسته شدن مرز نداشته‌ایم و عملیات گمرکی طبق روال انجام شده است. اما در مرز ترکمنستان ممنوعیت‌هایی از طرف این کشور در زمینه تبادل تجاری و تبادل مسافر  ایجاد  شد. در حال حاضر در زمینه مسافر، هیچ تبادلی در این مرز صورت نمی‌گیرد. در زمینه تبادل تجاری کالاهای ترانزیت که بیشتر مربوط به کشور ترکیه بود کالاها به مبادی ورودی یعنی ترکیه ارسال شد.  بخشی از کالاهای صادراتی که  مربوط به ایران بود، با کامیون‌های ترکمن ارسال شد و مابقی کالاها به کشور برگشت داده شد. 

وی افزود: با پیگیری‌های انجام شده تبادلات ریلی از  ۱۳ فروردین ۹۹ در مرز سرخس راه اندازی شد.  همچنین بعد از مدتی ارسال بار از طریق کامیون‌ها در مرز سرخس راه  اندازی شد. در حال حاضر ۷۰ الی۸۰ دستگاه کامیون در مرز سرخس تبادل می‌شود. بعد از نیمه دوم سال با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته از نماینده وزارت امور خارجه کشور، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان و جلسه با سرکنسول ترکمنستان  در حوزه نظارت در مرز لطف‌آباد فعالیت‌ها شروع شد، تنها تفاوت تبادل تجاری در مرز لطف‌آباد با مرز سرخس این بود که در مرز سرخس کامیون ایرانی به کشور ترکمنستان رفته و تبادل ایجاد می‌شود ولی در مرز لطف آباد تریلرها توسط  کامیون ایرانی وارد کشور می‌شود و بارگیری شده، به لب مرز برده شده و کشنده ترکمن تریلر را جابه جا میکند. در هر دو مرز تبادل مواد غذایی فاسدشدنی صورت نمی‌گیرد، در حال پیگیری برای راه‌اندازی تبادلات ریلی در مرز  لطف‌آباد هستیم.

ناظر گمرکات خراسان‌رضوی در مورد تبادلات تجاری ده ماه اخیر سال جاری عنوان کرد: از گمرکات استان در ۱۰ ماه اخیر ۲۲۵۰ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار صادارت صورت گرفته است.عمده کالاهای صادر شده در این ده ماه زعفران با بسته‌بندی با وزن بیش از سی‌گرم، مقاطع فلزی، مصنوعات پلاستیک، مصالح‌ساختمانی، مواد ‌خوراکی و میوه و تره‌بار بوده است. بیشترین کالاهای صارداتی به کشورهای افغانستان، عراق، ترکمنستان و  ازبکستان صادر شده است. علی‌رغم اینکه با کاهش در این صادرات روبه‌رو بوده‌ایم اما این کشورها، چهار کشور اول طرف تجاری گمرکات استان هستند.

وی با اشاره به اینکه « در این مدت بیشترین رشد صادارت به کشورهای چین، اسپانیا، عمان، ماکائو ،هلند و آلمان از طریق خراسان رضوی صورت گرفته است،» خاطر نشان کرد: در این مدت ۱۴۵ هزارتن کالا معادل ۳۱۱ میلیون دلار واردات از طریق گمرکات به  استان صورت  گرفته است. عمده این کالاها شامل لوازم و قطعات الکترونیک، پنبه، کود و مواد شیمیایی، اسانس، ماشین‌آلات خط تولید،  قطعات یدکی و قطعات تولید خودرو است. این کالاها از طرف کشورهای امارات، چین، ازبکستان، ترکیه هند ،المان و کره به گمرکات استان وارد شده و بیشترین رشد واردات  از طرف کشور تایوان، عراق و ازبکستان است. تراز تجاری استان در این مدت مثبت  ۸۳۹ میلیون دلار بوده است. 

جهانخواه در مورد مقایسه تبادلات تجاری گمرکات استان نسبت به سال گذشته گفت: نسبت به سال گذشته در زعفران ۲۴ درصد، مقاطع فلزی ۵ درصد، رب گوجه فرنگی ۵۰ درصد، منسوجات مانند فرش بیش از۶۰۰۰ درصد رشد برخوردار بوده‌ایم اما در برخی کالاها مثل پسته با ۲۱ درصد، سیب درختی ۳۴ درصد، زعفران ۱۰ تا  ۳۰ گرمی ۲۷ درصد و  ظروف شیشه ای ۲۱ درصد با کاهش صادارات مواجه بوده‌ایم. 

وی با اشاره به اینکه « ۸۵ درصد صادارت از مرز سرخس انجام می‌شود»، گفت: صادارت ریلی استان از مرز سرخس حدودا معادل ۱۶۰میلیون دلار است است. 

ناظر گمرکات خراسان رضوی  بیان کرد: اگرچه هنوز خط‌آهن شمع‌تیغ راه‌اندازی نشده است اما از طریق  مرز شمع‌تیغ ۳ الی ۴ محموله صادراتی ارسال شده و یک الی دو محموله وارداتی از افغانستان به ایران وارد شده است. امیدواریم راه آهن شمع‌تیغ به روزنک بر اساس اهدافی که خواسته شده صادرات کشور را توسعه داده و توقفات در مرز دوغارون را کاهش دهد، زیرا ۵۰ الی ۶۰ درصد صادرات کشور از  رمز دوغارون انجام می‌شود.

وی در مورد مدت زمان توقف کامیون‌ها در مرز دوغارون اظهار کرد: بر اساس جدیدترین آمارها تا شب قبل، ۱۴۴۰ دستگاه کامیون در مرز متوقف بوده و روزانه ۴۰۰ الی ۵۰۰ دستگاه خارج می‌شود. بیشترین مشکلات در بحث ترانشیپمنت است. در این مرز مدت توقف کامیون‌ها که مستقیم عبور می‌کنند، بین ۴ الی ۵ ساعت و برای کامیون‌ها که ترانشیپمنت انجام می‌دهند بین ۲۴ الی ۴۸ ساعت است.

جهانخواه گفت: ۵۷۸ پرونده قاچاق در گمرکات استان در سال ۱۳۹۹ تنظیم شده است که از لحاظ تعداد پرونده نسبت به گذشته  ۱۰۰ درصد و از لحاظ ارزش ۱۲۶۰ درصد رشد داشته است.

جهانخواه در مورد میانگین زمان ترخیص کالاها بیان کرد: بر اساس پارامترهای تعریف شده کالاهای صادراتی و وارداتی در گمرگ ایران با توجه به مدیریت ریسک در سه سطح قرار می‌گیرند، کالاها در مسیر سبز در صادرات اگر مشکلی وجود نداشته باشد در عرض یک روز خارج می‌شوند. کالاها در مسیر زرد نیاز به مجوز داشته و بعد خارج می‌شود، در مسیر قرمز کالا ارزیابی و کنترل شده و سپس به مرز اعزام می‌شود ما در واردات نیز  این سه مسیر را داریم.

وی در مورد کالاهای متوقف در گمرکات استان گفت: بر اساس آمارها تا امروز ۷ هزارتن گالا در گمرک داریم ک مهلتش پایان نیافته است. کالاهایی که در گمرکات استان هستند، بخش اعظمش تازه وارد شده است.در حال حاضر کالاهای رسوبی آن‌چنانی در گمرکات استان نداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha